Exercici de democràcia directa al Consell per la República

Consell per la República. Eix

Consell per la República. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper 22 d’agost es farà pública la convocatòria d’eleccions de l’Assemblea de Representants del Consell per la República; hi haurà 15 dies per presentar candidatures i 12 per fer la campanya electoral per part de cadascun dels candidats; les jornades electorals seran els dies 1, 2 i 3 d’octubre, via telemàtica, i finalment desprès de proclamar els candidats escollits, el 21 d’octubre se celebrarà la primera Assemblea de representants del Parlament de la República. Tots junts, tenim capacitat d’innovació social i lideratge, per promoure l’interès general i el bé comú, en aquet cas participant en la construcció de la República Catalana.

Per primera vegada, les circumscripcions electorals no seran les 4 províncies espanyoles, els partits polítics no han sigut capaços d’aprovar una Llei electoral catalana, i les llistes no seran dels partits. Les persones inscrites al Consell per la República podrem escollir els nostres representants amb un sistema de llistes obertes. De les 121 persones que formaran el Parlament de l’Assemblea, 81 seran a títol individual i 40 per als càrrecs electes (regidors i/o diputats). Això vol dir que els penedesencs votarem en una primera urna els nostres 4 representants de la Vegueria Penedès, i en una segona urna votarem els càrrecs electes en una única circumscripció.

El Consell per la República és també un laboratori d’assaig per construir el país que volem, fet des de baix, perquè la sobirania és del poble, amb estructura local, comarcal, veguerial i nacional; des de la ciutadania activa on totes les persones tinguin dret a concórrer personalment i a participar en els afers públics, o per mitjà de representants lliurement escollits. És la democràcia  directa, mentre que la democràcia a l’estat espanyol s’ha decantat clarament cap a l’opció representativa, molt més propensa a la politització i a la corrupció.

Tots estem cridats a millorar les nostres condicions de vida i fer viable que les arrels del Consell per la República es consolidin a la Vegueria Penedès, un marc ampli on hi cap tothom, perquè els processos polítics no es poden fer sense la gent. I amb aquesta llavor d’esperança, amb els fonaments ben ancorats, podrem acabar entre tots el que l’1-O vam començar. Vols crear comunitat, cohesió social, consciència de col·lectivitat i espais de sobirania? Apunta’t al Consell per la República, podràs votar i si vols presentar-te com a candidat. Ara toca ser protagonista per guanyar la independència.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local