Dia Internacional del Voluntariat

Un any més, gràcies!

Dia Internacional del Voluntariat. EIX

Dia Internacional del Voluntariat. EIX

Amb l’arribada del fred, Vilanova i la Geltrú comença a lluir els llums de Nadal. Però aquests no són els únics que guarneixen els nostres carrers i places. Si hi heu parat atenció, haureu vist que façanes d’entitats i equipaments municipals estan presidides per una pancarta amb un missatge senzill però ple de contingut: GRÀCIES.

Un “Gràcies” que ens recorda que el 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat. Bé, el 5 de desembre a arreu, a la capital del Garraf el dia 2 a la tarda a Neàpolis, perquè tots sabem que aquí ens agrada portar una mica la contrària. Una celebració que ens serveix per mirar cap enrere i fer allò que ens diu la pancarta: agrair. Agrair a tothom qui fa possible el voluntariat des de totes les trinxeres. Perquè el voluntariat es commemora un sol dia, però es practica des de l’anonimat la resta de dies de l’any.

A Vilanova i la Geltrú podem presumir d’un teixit associatiu viu i actiu, i d’uns ciutadans i ciutadanes compromesos amb la seva vila. Orgullosos, i amb la voluntat d’estar al seu costat, el 2019 l’Ajuntament de Vilanova vam crear l’Oficina d’Entitats-Punt de Voluntariat, des d’on s’ofereix formació, assessorament i acompanyament tant a entitats com a persones que tenen interès en fer voluntariat.

3 anys després, els números parlen per si mateixos. Més de 750 persones han participat en les nostres formacions, hem respost més de 500 consultes d’entitats i associacions, i realitzat la derivació de 187 voluntaris i voluntàries a diferents projectes d’entitats de la ciutat. Sense oblidar-nos de la coordinació de la Xarxa Ciutadana de Suport, que va mobilitzar desenes d’entitats i centenars de voluntaris durant els mesos més durs de la pandèmia.

L’èxit no és pas nostre. L’Oficina d’Entitats-Punt de Voluntariat no deixa de ser un intermediari, un canal, un mitjà. L’èxit és de la societat vilanovina. I cal dir que, coneixent-nos, no podíem esperar menys de nosaltres. A tothom, un any més, GRÀCIES!


Adrià Guevara i Figueras
Regidor de l’Oficina d’Entitats-Punt de Voluntariat

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!