Súbete al árbol más alto

Autoconeixement en temps de transformació

Marta Domènech. Eix

Marta Domènech. Eix

Avui presentem una edició revisada i ampliada del llibre 'Súbete al árbol más alto' en suport digital. Hi ha dos motius que m’han impulsat a reeditar l’obra. El primer, perquè des que el 2014 vaig publicar la primera versió he continuat rebent comentaris positius i mostres d'agraïment que diverses vegades han reviscut en mi l’interés de rellançar l'obra. El segon motiu, i de fet el detonant, ha estat l’impacte que m'ha causat el clima d'emergència sanitària que afecta la nostra societat. Una experiència que ha exposat la majoria de la població a un clima de por i estrès continuats. Jo al principi també vaig tenir por, com tothom, però gràcies a la filosofia i als recursos que comparteixo en aquest llibre he pogut ajudar-me a mi mateixa en moments tan difícils.

He anat aprenent aquesta filosofia al llarg de la meva vida, principalment gràcies a la lectura i a la inspiració de molts autors que esmento al llibre i a qui des d'aquí faig arribar el meu reconeixement per tot el que m’han ensenyat. A través d'aquest treball intento transmetre una manera de veure i d’entendre la vida amb què, quan et compromets i la integres de debò, pots començar a renovar-te mentalment, aconseguir una ment més positiva i així viure des d'una perspectiva molt més enriquidora, tant les circumstàncies difícils de l’existència com els moments de bonança i de felicitat.

Això no són paraules boniques que ajuden a vendre, sinó que per les meves pròpies crisis existencials, així com per la meva feina com a terapeuta acompanyant persones en les seves cruïlles personals, sé que el que més ajuda, i per tant el que més ens protegeix davant de qualsevol situació adversa i també davant d'un possible virus, és la nostra pròpia actitud. No és el mateix tenir una actitud positiva i d'esperança davant del que ens passa que viure en el desànim, alimentant pensaments de por i de manca de confiança en el futur. No és el mateix voler escapar d'una situació, desitjar que s'acabi aviat, que adonar-se que és precisament en moments de dificultat on ens fem més forts. Com tampoc ho és prendre decisions des d'un estat de terror i de preocupació, que prendre-les des de la tranquil·litat i la serenor. Les decisions que es prenen en moments de por i d’ansietat solen ser les menys adequades, les que menys ens convenen i de les que ens acabem penedint.

Mentre vàrem estar confinats em vaig preguntar: què podia fer?, de quina manera podia posar el meu granet de sorra per aconseguir un món més sa, més lliure i més feliç? Vaig pensar i vaig pensar i em vaig deixar sentir, fins que em vaig adonar que el que realment sentia en aquell moment era la necessitat de continuar divulgant una filosofia de vida que ajudés a la superació dels problemes personals i que, alhora, servís per replantejar-nos alguns dels “valors” que avui imperen a la nostra societat.

Així que vaig decidir posar-me a millorar el text que havia publicat feia uns anys. He passat uns mesos revisant i actualitzant les pàgines per aconseguir aquesta nova edició i ara tinc ganes de compartir-ne el resultat. També amb la mateixa voluntat, en els darrers temps he augmentat la meva activitat com a redactora d'articles d'opinió, un format que sempre m'ha agradat i que em permet expressar el meu costat més activista.

Aquest llibre no persegueix els grans somnis d'un món consumista a l'estil americà: fes tal cosa i obtindràs la millor feina, una parella ideal, tota mena de riqueses materials, etc. Jo no dic que aquests objectius no siguin importants o no tinguin cap valor; és més, practicant la filosofia de Súbete al árbol más alto totes les àrees personals poden experimentar canvis positius. El que intento explicar és que, a més de les millores materials, m'interessa l'autoconeixement com a base per poder expressar-nos com som i sentim, per trobar el sentit a l'existència i per saber viure una vida de plenitud i de realització. I el que he après, i ara puc compartir, és que això passa primer per guarir les ferides del passat, acceptar-nos com som, acceptar la vida com és i aprendre a estimar-nos.

Súbete al árbol más alto és una proposta per mirar-nos nosaltres mateixos i també mirar la vida que hem creat… Ens fa reflexionar, ens facilita coneixements sobre creixement personal i alguns suggeriments senzills per gestionar l'activitat mental, les emocions tòxiques, etc.

Ens proposa prendre consciència sobre el poder dels nostres pensaments i de les programacions que hem assimilat des de la infància.

Aquest treball té com a particularitat que a més de centrar gairebé tres quartes parts del llibre en el projecte més meravellós, que és conèixer-nos a nosaltres mateixos, alhora és una crida perquè prenguem consciència del moment històric que estem vivint. Ens parla de com és d'important dedicar-nos al nostre creixement interior i de l'oportunitat que ens brinda la vida, gràcies a tot el que està succeint, de deixar de donar suport a aquest món gris que ens anul·la i ens despersonalitza, per convertir-nos en la força que ha donar suport al canvi de rumb que necessita la nostra societat i el Planeta.

Marta Domènech

Consultora de creixement personal
Autora dels llibres de creixement personal i d’articles d’opinió


NOTA: El llibre només està disponible en format electrònic. Es pot comprar a la Casa de Libro, Amazon, Apple… y en www.elangel.es

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!