Política municipal

Lamentem la poca credibilitat del govern amb el Pressupost i la suspensió del procés participatiu

El grup socialista – Movem Sant Martí a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha votat en contra del pressupost municipal, perquè segons el regidor de Movem Albert Tort “és el que ha volgut el Govern municipal, perquè per tercer any consecutiu ha evitat parlar amb temps del pressupost amb l’oposició i s’ha limitat novament a fer la comissió preceptiva abans del Ple dos dies laborables abans del Ple.” Movem també ha preguntat directament al regidor de participació, Víctor Pujadó (CUP) sobre “quin és el procés participatiu per a la ciutadania que s’ha seguit aquest any, després que l’any passat es fes el titular d’un procés participatiu per 25.000 euros sobre un pressupost de prop de 3 milions, és a dir el 0,8%”. El regidor del govern va confirmar que aquest any no se n’havia fet.

El grup socialista-Movem Sant Martí també es va referir al capítol de personal i va valorar positivament que, després d’una moció presentada per Movem fa un any i mig demanant que el pressupost incorporés un tercer vigilant, finalment s’incorporés juntament amb el manteniment de la biblioteca municipal, i va recordar literalment les paraules del Regidor de governació (Foment) per votar en contra d’aquella moció: “Pel que fa el tema del tercer vigilant, clar, el tercer, el quart i el cinquè... però estem amb el mateix, quan fem una proposta sigui quina sigui... pues perfecte... és un cost... però que no ens creiï una despesa ordinària estructural any rere any... hem de ser curosos amb crear una despesa ordinària amb una tercera persona... ara mateix el pressupost no ens ho permet. [...] A sobre, durant el 2020 i 2021, tindrem una despesa estructural afegida ja de cada any, de cada any, de la biblioteca. Que també és un bé que es va aprovar el seu moment, i benvinguda i tot lo que vulgueu”. A això, Albert Tort, de Movem, va assegurar que “Ara resulta que amb un pressupost que és un copiar-enganxar pràcticament a l’anterior i que contempla el manteniment d ela biblioteca sí que es pot afegir la previsió del tercer vigilant. [...] Cal tenir memòria i valorar més la voluntat d’oposició constructiva i exigent de Movem Sant Martí”.

Movem va demanar al govern que el seu càrrec de confiança de comunicació no resumís els plens de manera tendenciosa i partidista, perquè el plenari és la representació de tots els grups municipals i regidors i regidores representats i “tots formem part de l’Ajuntament”.

Els regidors de Movem també van valorar la “poca credibilitat del govern amb el pressupost, a cop de titular” i ho va exemplificar amb xifres de l’estat d’execució, més enllà de recalcar que el pressupost no incorpora previsions per a projectes clau com el Centre de Dia o consultori: “el pressupost inicial de 2021 era de més de 2.781.000€, han anat fent anuncis de modificacions de pressupost de més de 2.969.000€, més que el pressupost inicial. I al mes de novembre, l’estat d’execució (diners no gastats del pressupost) són de més de 2.954.000€ (més que el pressupost inicial).

El regidor de Movem Pere Cano, per la seva banda, va justificar el vot afirmatiu del grup a l’acord amb la Diputació de Barcelona per traspassar la titularitat de la carretera del castell a l’Ajuntament, va recordar que és un altre exemple que implica manteniment per a l’Ajuntament, i també que malgrat faltarà un tram per arranjar que cal incloure en següents fases, la possibilitat d’arranjar el tram que va fins a dalt del castell amb pas de vianants i elements reductors de velocitat serà positiu i és fruit de les converses i negociacions que s’han produït des de fa anys i en anteriors legislatures.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!