Declaraccions Toni Albà

Així NO!!!

Neus Benavent 28-02-2019 8:29 Lectures 2322

Acudits sexistes, comentaris pels carrers,  pressió estètica…etc, etc.

Tot un seguit de factors, que hem anat normalitzant i que constitueixen la base de la piràmide on es sustenta el patriarcat i que té com a resultat final la terrible situació de discriminació i violència envers les dones.

Ara, hem assistit, un cop més, a un episodi, on un personatge famós, en Toni Albà, convilatà nostre, ataca una dona, en aquest cas una dona política, per la seva condició de dona, sense cap tipus d’argument polític. I el pitjor és que no és el primer cop que ho fa. Ni és la primera dona que ataca en aquests termes.

Un masclisme ranci i ancestral, que sembla que aflora quan els homes, malgrat ser progressistes i fins i tot d’esquerres, es senten amenaçats en la seva hegemonia, en els seus privilegis, siguin aquests de caire polític, laboral, o domèstic.

Les iròniques disculpes posteriors, encara ho empitjoren.

I el voler negar el que ha dit o escrit, malgrat no fer-ho explícitament, és un insult a la nostra intel·ligència, individual i col·lectiva.

Un altre aspecte que volem remarcar és el fet que utilitza la prostitució com a insult a una dona, quan, en tot cas, l’únic aspecte reprovable i  els que serien mereixedors d’ insults serien els client, els puteros, els que exploten el cos de les dones, i mai les dones sotmeses i/o obligades a practicar la prostitució o que l’exerceixen com a treballadores sexuals.

Tot plegat molt lamentable. Creiem que a la nostra societat li cal una reflexió profunda en aquests aspectes  i una formació seriosa en perspectiva de gènere. Es urgent!


Neus Benavent i Vallès
Casal de Dones “Tomasa Cuevas Gutiérrez”

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No