Masia Barreras

ERC denuncia falta de debat i consens al projecte Masia d'en Barreres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Continua la preocupació d'ERC davant de la manca de projecte de ciutat per part del govern i que es depengui constantment de les empreses i agents privats per camuflar la seva mala gestió de la promoció econòmica de la ciutat.

Des del punt de vista dels republicans, com a administració s'han de saber defensar els interessos públics i no només els privats i adaptar els projectes a les necessitats i particularitats de Vilanova i la Geltrú. ERC sempre ha defensat que Vilanova i la Geltrú és i ha de continuar sent la capital comercial del Penedès però no a qualsevol preu.

El projecte de parc comercial a la Masia d'en Barreres ha sigut treballat per part del govern esquenes dels grups de l'oposició, amb falta de debat per part de totes les parts implicades (sindicats, empresaris, veïns, partits polítics...), amb presses, i amb falta de rigor i seriositat. No s'entén que els grups municipals del consistori se n'assabentes a través dels mitjans de comunicació. El govern està més preocupat de la seva imatge i de la difusió a través de tots els seus canals de comunicació possible que no pas de buscar consensos per tirar endavant projectes.

Per ERC no és admissible que el govern demani discreció i secretisme després d'una reunió bilateral i que l’endemà mateix veient els dubtes que ERC mostrava comencés a fer volar coloms i presentés aquest projecte com la solució de tots els mals a la ciutat, com la seva gran obra de mandat.

Un exemple d’aquesta manca de rigor des del govern és l'afirmació que aquest projecte crearà 600 llocs de treball quan saben que no és possible tècnicament. Un estudi comparatiu realitzat per ERC demostra que hi ha una relació directa de dades entre els llocs de treball i la superfície comercial construïda. És a dir, l'espai construït determina l'ocupació que aquest pot tenir. En una comparació entre 10 parcs comercials que van des dels 85.000m2 als 4.000m2 la ratio mitjana és d’aproximadament 85m2 construïts per lloc de treball de nova creació.

Si el macroprojecte de parc comercial que el govern de la ciutat presenta és de 19.000m2 i diuen que crearan 600 llocs de treball directes, vol dir que el govern preveu un lloc de treball per cada 30m2, és a dir entre dues i tres vegades més que qualsevol altre parc comercial a Catalunya. Si essent rigorosos s'agafa una ràtio mitjana de 85m2 per lloc de treball, això suposen 220 llocs de treball directes al macroprojecte de parc comercial a Masia d’en Barreres.

Per una altra banda i davant d’un projecte que afecta la comarca ERC troba a faltar el posicionament públic del govern del Consell comarcal del Garraf com a administració que representa el conjunt de la comarca i emplaça a la presidenta del Consell Comarcal a posicionar-se públicament com a màxima representant d’aquesta institució i del govern que la gestiona.

Avui ERC no pot donar suport a aquest macroprojecte de parc comercial tal com el presenta el govern municipal. A ara com ara ERC no pot votar favorablement a un projecte que respon exclusivament als interessos d’un privat. Un projecte que no s’ha debatut amb tots els agents implicats i la ciutadania directament. Un projecte que s’ha presentat de manera precipitada. Un projecte que no respon a cap model de comerç local ni a cap projecte de ciutat.

A ERC li preocupa que el govern li faci por fer debats amb la ciutadania i que s’hagi oblidat de les assemblees municipals obertes (AMOs) o els consells municipals específics. És per això que el dijous 1 de març a les 19.30 h al Centre Cívic del Tacó ERC organitzarà un debat obert i es convida que tota aquella ciutadania interessada pugui venir a conèixer i a opinar sobre el macroprojecte comercial.

En aquest debat hi assistiran representants dels sindicats, dels comerciants de la ciutat, dels restauradors, dels empresaris, del sector turístic i representants veïnals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local