Política municipal

El govern vota en contra d’analitzar i millorar l’oferta extraescolar de Vilafranca

Montse Romagosa i Luz Lazaro de Vilafranca en Comú

Montse Romagosa i Luz Lazaro de Vilafranca en Comú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple de dimarts 21 de juny de Vilafranca del Penedès, va destacar perquè el Síndic de Greuges, Jaume Rafecas, va presentar el seu informe on va tornar a explicar la seva preocupació perquè el govern limita l'accés a l'empadronament vulnerant així el dret de veïnes i veïns de la vila. Per acabar, va criticar durament al govern per no afrontar de manera decidida el problema "enorme, enquistat i creixent" de l'habitatge, així com per treballar per facilitar uns Serveis Funeraris accessibles a tothom.

Per altre banda, es va aprovar definitivament el Pla de Mobilitat. Montse Romagosa, portaveu de Vilafranca en Comú, va destacar la influència de la seva formació al pla a partir de les al·legacions presentades i acceptades sobretot per millorar la mobilitat a peu i  la perspectiva de gènere. La portaveu va criticar que no s’hagi incorporat la totalitat de la proposta dels eixos cívics i Camins Escolars, també que la implementació de sistemes i itineraris de bicibus per anar a l’escola amb bicicleta de forma segura i col·lectiva depenguin únicament de la demanda dels centres educatius. En aquest sentit va dir que també ha quedat pendent comunicar trams bicis, planificar connexions de circumval·lació de Vilafranca i enllaços AP7 per reduir tràfic dins zona urbana.

A l'apartat de mocions, Vilafranca en Comú va proposar la realització d'un estudi diagnòstic de la realitat de les activitats més enllà de l'horari i el calendari lectiu. Montse Romagosa, va explicar la necessitat de revisar l’accés a l’oferta extraescolar per comprovar que sigui universal i les noies i nois més vulnerables no es queden fora, ja que "Les activitats fora d'horari lectiu prenen més importància cada vegada, perquè està demostrat que les desigualtats més grans entre els alumnes es donen en les hores no lectives." A la negativa del govern a fer una avaluació de la realitat, el grup municipal es pregunta que si és veritat perquè ho fan bé que els hi fa por de posar en avaluació la seva feina? La moció va ser rebutjada pel vot en contra dels grups de govern, PSC i Junts.

El grup municipal també va presentar una moció, que va ser aprovada per unanimitat, arran de les jornades de l’orgull reivindicant la igualtat de drets de les persones LGTBI. La formació va explicar que cal continuar impulsant polítiques LGTBI d’abast transversal, des del treball conjunt amb les administracions públiques i el món associatiu per generar les sinergies necessàries en la representació d’aquesta realitat social i l'exercici dels seus drets.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local