Reprovació

No és així senyora Jofra, no és així

El passat dia 11 de juliol, sense cap advertiment, treballadors de l’Ajuntament de Vilanova van procedir a la tala de 14 til·lers. APMA

El passat dia 11 de juliol, sense cap advertiment, treballadors de l’Ajuntament de Vilanova van procedir a la tala de 14 til·lers. APMA

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Han passat algunes setmanes però la indignació que encara bull al nostre voltant ens fa escriure aquesta carta de reprovació.

El passat dia 11 de juliol, sense cap advertiment previ als veïns del barri de Ribes Roges, treballadors de l’Ajuntament de Vilanova van procedir a la tala de 14 til·lers que suposadament estaven malalts, cosa que es va saber a posteriori, o que així s’acreditava en un informe enviat als veïns. En aquest informe es diu que els arbres suposaven un perill per a la via pública.

Si realment els arbres estaven tan malalts com diu la regidoria de Medi ambient, el document està signat per la regidora, no s’hauria d’haver procedit a la tala dels arbres en plena nidificació, amb la destrucció que va comportar de nius d’ocells, tot i que es van recollir ràpidament perquè no hi hagués una altra queixa més afegida a la tala dels arbres.

Manca de proves, silenci.

Estem passant per un dels pitjors estius que es recorden. Talar arbres hauria de ser sempre l’última acció a portar a terme per una regidora de medi ambient. No és precisament que ens en sobrin d’arbres a la vila, i de moment no s’ha parlat de replantació, no d’altra tipologia d’arbres, sinó de reposar els til·lers que són molt apreciats per la seva ombra, l’amistat amb les abelles i amb els ocells.

Creiem que la manera d’actuar, la precipitació, la manca d’explicacions prèvies i la suposada desaparició de les proves perquè no ho veiessin els veïns afegit a algunes veus de jardiners professionals que diuen que el perill era inexistent, ha estat del tot reprovable.

La regidoria hauria de canviar la seva manera d’actuar i defensar els espais arbrats, procurant més ombres per als veïns i més salut per als barris.

APMA Garraf - EdC.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local