Mirada indiscreta

Tot sigui per la vegueria!

Gàbies per cadires de l'Ajuntament de Vilafranca. Ferran Savall

Gàbies per cadires de l'Ajuntament de Vilafranca. Ferran Savall

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilanova, Vilanova

Qui t’ha vist i qui et veu ara

Abans eres qui manava..

Ara Vilafranca t’envia la merda

Aquest versots extrets de memòria i, per tant, amb algun possible error en la seva literalitat, són d’un discurs de Carnestoltes en que es queixava de la Riera de Vilafranca que abans baixava carregada de merda i porqueria i baixava cap a la costa.

Eren altre temps, ara si hem de fer cas al que vam veure a la plaça de la Vila de Vilanova tot ha canviat i a bé, sortosament.

Un gran contenidor de cadires d’aquelles de fusta i plegables que es fan servir un espectacle a l’aire lliure.

Aquelles que en diuen de “tisora”.

Sí aquelles que et deixen el cul a ratlles i l’esquena malmesa.

Vilafranca ja no ens envia la merda si no que ens envia cadires (i el que no sabem).

I podem arribar a pensar que les cadires van venir junt, acompanyant els Castellers vilafranquins que van brodar una espectacular actuació a Vilanova veient l’excepcionalitat pels temps de corren dels castells sempre va bé una cadira per no caure de cul davant l’envergadura que tens al davant. O bé els propis castellers ja la porten pel seu propi públic, abans era autocar i “bocata” ara potser hi ha afegit la cadira... Tanta sofisticació però ens sorprendria...

I volem creure que és més una col·laboració institucional fruit de les bones maneres de fer dels del “barri de muntanya” o potser l’esperit de concòrdia i una mostra d’amistat del poble vilafranquí cap el poble vilanoví que arriba a on no arribem nosaltres. Abans ens enviava merda per la riera i ara ens deixa  cadires, hi hem guanyat força.

La posada en marxa de la vegueria (més falsa que un duru sevillano) ja es nota.

Voldria creure que per Sant Fèlix podrem treure pit i inflamar-nos de satisfacció veient algun contenidor de cadires amb l’escut vilanoví.

Justa correspondència.

Que no s’aturi el bon rotllo...

Està prou bé que es rendabilitzin els recursos i sobretot en temps en que cal dedicar-los a altres coses més necessàries que de cadires de tisores. Cal aplaudir la iniciativa de col·laboració que sembla que és habitual des de fa temps.

Però encara aplaudirem molt més si la col·laboració es centrés en temes més importants, en temes transcendents -no diré que una cadira no ho sigui- fa temps que trobem a faltar projectes compartits entre les dues ciutats que podrien donar resultats més que positius.

Però diguem-ho clar també, amb uns contenidors de cadires no ens estovaran. Vilanova, la Capital.

Quedi clar..

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local