Transport públic

Cunit, Calafell i altres municipis passaran de la zona tarifària 5 a la 4

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’aprovació de la Proposta de Resolució presentada per la Isabel Bou i la Carol Burgos, regidores i caps de llista d’En Comú Podem de Calafell i de Cunit respectivament, suposa un avenç important pel que fa a una reivindicació històrica del Baix Penedès quant a l’abandonament que pateix la comarca en general, a cavall entre Barcelona i Tarragona i amb una manca important de comunicacions adequades amb totes dues metròpolis, amb tarifes cares, horaris dolents i un increment sense precedents d’usuaris sense, però, l’increment d’oferta com a resposta per part de Renfe.

La Proposta de Resolució, finalment aprovada tot i els vots en contra de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, incloïa dues peticions per les quals s’instava al Govern de la Generalitat a accelerar al màxim el desplegament de la T-Mobilitat per tal d’assolir, al més aviat possible, un sistema tarifari del transport públic més just i equitatiu per a tots els municipis. A més, i mentre no finalitzi aquest desplegament, es demanava crear un nou mapa tarifari metropolità que atribuís la quarta zona per a Calafell, Segur de Calafell, Cunit i altres municipis propers, així com un bitllet integrat amb Tarragona.

També es demana al Govern de la Generalitat que insti el govern de l’Estat a reclamar el traspàs definitiu i complet de Rodalies de Catalunya que inclogui el finançament, la infraestructura, el personal i el material mòbil per a revisar l’oferta de serveis ferroviaris de la línia R2-Sud entre Barcelona, Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders, en el tram que comunica aquestes estacions amb les de Cubelles, Cunit, Segur de Calafell i Calafell, per tal d’aplicar un augment de serveis ferroviaris, especialment a primera hora del matí i a última hora del vespre.

En Comú Podem del Baix Penedès, amb aquesta Proposta de Resolució, posa punt final a un greuge important que patien alguns nuclis de població del Penedès respecte d’altres poblacions, donat que es troben a cavall entre dues àrees metropolitanes, però fins ara havien sigut discriminats pels sistemes tarifaris de totes dues àrees. Toca, això sí, que l’executiu posi en marxa el que s’ha aprovat a la Proposta de Resolució i es materialitzi a les butxaques dels usuaris en forma d’estalvi.

Tanmateix, En Comú Podem de Cunit i de Calafell són conscients que les freqüències i els horaris actuals no s’ajusten a la demanda creixent i no són funcionals ni des del punt de vista laboral i estudiantil, ni des del punt de vista de les activitats culturals i d’oci, que perjudica especialment a la població més jove. Resoldre aquests problemes pel que fa a la freqüència, als horaris i a la quantitat de trens és un ferm compromís dels dos grups municipals per tal de fer de Catalunya un país de trens i que la ciutadania de Calafell i de Cunit tingui ple accés a las activitats econòmiques, productives i culturals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local