Inversions

Preservem i continuem reivindicant el llegat industrial i cultural de Vilanova i la Geltrú

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En cada oportunitat que tinc com a alcaldessa, en totes les esferes i espais de la política, defenso Vilanova i la Geltrú i la seva gent per obtenir més i millors serveis, més i millor qualitat de vida, que ens permetin un desenvolupament òptim en tots els àmbits socials i adequats per a tots els segments d’edat. 

Amb els nous pressupostos generals de l’Estat espanyol es va obrir una nova oportunitat per continuar reivindicant Vilanova i la Geltrú i les seves persones. Fruit de la força negociadora d’Esquerra Republicana tant al Congrés com al Senat, la setmana passada es va acordar amb el govern PSOE-PODEMOS, la transferència de 900 milions d’euros per executar des de la Generalitat diverses inversions pendents de l’Estat en infraestructures clau pel país. 

Aquesta oportunitat significa per a Catalunya la correcció de la desinversió històrica que patim, fent que el mateix Govern de la Generalitat sigui el  responsable d’executar els projectes acordats. Però també implica, per a Vilanova i la Geltrú, que disposarem de 2 milions d’euros (tot i haver demanat 15 milions) per començar a fer realitat un dels projectes altament reclamats de la ciutat, que l’edifici de les Calderes esdevingui un espai d’ús social i comunitari per al barri de Mar. 

Una proposta que satisfarà la reivindicació històrica del patrimoni cultural i industrial que va suposar l’antiga fàbrica Pirelli, habilitant-lo com a espai social i comunitari amb equipaments que el barri de Mar necessita amb urgència. En aquest sentit, tenim en els pressupostos participatius 100.000 d’euros per fer un estudi de viabilitat de l’edifici de Calderes com a equipament del barri i de ciutat, amb la finalitat d’estudiar els usos i serveis que s’hi podrien incorporar. A més, tenim els estudis realitzats per alumnes de la UPC. En aquest espai, per exemple, s’hi podrien dur a terme les activitats de les dues associacions de veïns (Baix a Mar i Ribes Roges) i s’hi podria obrir la tercera biblioteca municipal de la ciutat. 

Aquesta gran fita va ser assolida després de llargues negociacions i propostes fetes al govern de PSOE-PODEMOS. Dins el paquet de propostes, juntament amb el projecte per a la reforma i rehabilitació de l’edifici de les Calderes, hi havia també la construcció de l’Hospital Universitari i de Recerca, la construcció i habilitació d’un espai de seguretat territorial i l’edificació d’un gran equipament d’habitatge inclusiu i comunitari que es situaria en una de les parcel·les municipals.  

La inversió de 2 milions d’euros per a la reforma i rehabilitació de l’edifici de les Calderes és una gran notícia per a Vilanova i la Geltrú. És evident que ens proporcionarà un nou espai magnífic destinat a equipament públic, però també ens permetrà recuperar i posar en valor un edifici que representa el llegat industrial i cultural de la nostra ciutat i, per extensió, també del país. Quan a l’any 1902 l’empresa italiana Pirelli va decidir sortir del país per primer cop per instal·lar-se a Vilanova i la Geltrú, entre d’altres ciutats, va acabar desenvolupant tot un període d’esplendor i creixement industrial que marcà la història de la nostra ciutat. Sens dubte, un llegat que cal preservar, protegir i continuar reivindicant. 

Olga Arnau i Sanabra 

Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local