Comerç

Dia trist pel comerç vilanoví

Parc comercial de Vilanova. Eix

Parc comercial de Vilanova. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Avui amb la inauguració del centre comercial a Masia Barreres es fa un cop dur al model comercial de Vilanova. Per a fer-ho possible l'Ajuntament ha fet una modificació urbanística, una altra d'excepcionalitat turística horària i s’ha destinat més de mig milió d'euros de recursos públics en accessos.
 
Des del moment de la seva presentació aquest projecte ha tingut el rebuig dels petits i mitjans comerços de la ciutat. Recordem que en el moment de la seva aprovació els establiments van iniciar la campanya “RIP al Comerç del Centre” que denunciava les terribles conseqüències del nou centre comercial. 
 
ERC, que aleshores era a l’oposició, era molt crítica i denunciava que les promeses de 600 llocs de treball eren falses. Però, un cop van arribar al govern, ERC no només no ha aturat el projecte sinó que se l'ha fet seu i ha aplicat l'obertura dels diumenges a tota la ciutat amb el rebuig de la majoria dels establiments afectats. Aquesta mesura, com ja va denunciar la plantilla del LIDL, ja està menystenint els drets laborals i el descans dels treballadors i treballadores de la ciutat. 
 
A la política, les etiquetes no tenen cap valor. Pots per fer servir expressions boniques com conciliació familiar, tenir cura de la gent, reindustrialització, impulsar la mobilitat activa… Però, aquestes es tracten només d’una demostració de cinisme si, en canvi, l’acció política impulsada avança en el sentit contrari de tots aquests objectius. 
 
Amb el nou centre comercial, Vilanova avança en la desindustrialització del sòl de la ciutat i en la precarietat de les condicions de vida. Estimula un model de comerç i d'entreteniment basat en el consum que potencia el vehicle privat i les grans superfícies en comptes d’afavorir la mobilitat activa i el petit i mitjà comerç. Va contra els temps. A més, a la pràctica només ha servit per buidar comercialment el municipi veí i els seus llocs de treball. 
 
SOM VNG tornem a manifestar el nostre rebuig a aquest model, i a més, ratifiquem el nostre compromís polític d'acabar amb l'excepcionalitat horària si de nosaltres depèn la conformació del nou govern sortit de les urnes el 2023.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local