Política municipal

Sant Francesc: la joia de la corona

Ramon Arnabat i Montse Romagosa. Eix

Ramon Arnabat i Montse Romagosa. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’antic hospital de Sant Francesc és l’estrella d’aquesta pre-campanya electoral: la joia de la Corona. Tothom hi diu la seva! Entre els que fins ara l’han tingut en l’oblit durant mes de deu anys, com l’equip de govern, i els que sembla que ara han descobert l’oceà, l’edifici de l’antic hospital es va deteriorant. Un deteriorament que posa en perill la seva restauració com a joia arquitectònica i el seu us futur.

L’any 2015 l’equip de govern de Convergència i del PSC tenia previst de posar-hi les oficines municipals. Aquest mateix any, des de Vilafranca en Comú es va proposar de convertir-lo en un centre de serveis a la gent gran, tot mantenint la planta baixa per a activitats culturals. La proposta de l’equip de govern dorm al calaix i, mentrestant, l’ha fet servir com cul de sac per posar-hi allò que no cabia a cap altra lloc. El resultat final és que seguim sense invertir per a mantenir l’edifici i sense donar-li un us.

El plantejament que fem des de Vilafranca en Comú és que aquest espai sigui un centre de serveis per a la gent gran, tant per la seva centralitat urbana, com per la seva capacitat. Un espai per a gent gran entre una escola i uns pisos per a joves, combinat les activitats culturals, és a dir, potenciant polítiques socials intergeneracionals. Un centre de serveis que permeti envellir amb dignitat i autonomia, al centre de la vila.

Estem parlant d’un centre on les persones grans que ho vulguin hi visquin de la mateixa manera que ho farien a casa i sense estar sols, compartint tasques quotidianes i activitats diverses amb altres persones. Un centre on, les persones que ho vulguin, hi vagin a passar el dia, compartint temps i espai i serveis diversos proposats pels usuaris. I, per què no, un servei de cuina pels qui no vulguin o no puguin cuinar a casa seva? I un servei de bugaderia pels qui no vulguin o no puguin rentar la roba a casa?

L’antic hospital de Sant Francesc pot esdevenir un centre modèlic, acollidor, hospitalari i innovador. Inclusiu amb la vida de la vila, mantenint el seu caràcter patrimonial i cultural. Intergeneracional impulsant la relació dels residents amb altres col·lectius -infants, joves, altres persones grans-. Integrador i multicultural que aculli gent de procedència diversa -reflex de com és ara la vila-. Modern i sostenible en les seves instal·lacions -energies sostenibles, disseny-. I, participatiu, tant en la gestió, com en el seu règim intern de funcionament.

Des de Vilafranca en Comú seguirem treballant perquè Sant Francesc continuï fent el mateix servei que ha vingut prestant al llarg dels seus mes de 600 anys: l’hospitalitat i l’atenció a les persones.

Ramon Arnabat i Montse Romagosa

Vilafranca en Comú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local