Eleccions municipals

13 són 13, Sitges ampli i plural

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Amb uns programes farcits de propostes, que, majoritàriament, si arriben a govern, no executaran. Amb llistes farcides de bona gent i bones intencions i alguns desitjos de preservar o aconseguir una cadira i, a ser possible, ben pagada. És el festival de cada quatre anys.

Alguns dels que es presenten, ara governen, i poden fer gala de la tasca de govern? Poc o gens. És el que passa quan no hi ha projecte real i els membres del govern actuen sense coordinació ni lideratge, sense ser un equip. I el desgovern, ho pateix la vila. Una vila que viu, principalment, del turisme i veu els seus carrers deixats, amb escàs manteniment, parets plenes de grafits i cartells, tot hi haver ordenances que ho prohibeixen; escocells buits, molts cops després d’haver talat arbres catalogats, Av. Del Vinyet o Av. Navarra en són exemple;  papereres sempre plenes, tot i pagar una fortuna per la neteja viària i la recollida de la brossa;  o platges sense sorra, tot hi que fa 20 anys que es treballa pels esculls submergits i que la llei de ports diu el que diu. Ens diran que si el covid, que si els tècnics, que si el llegat rebut, però la realitat és que bona part del govern ja va governar en l’anterior Mandat, començant per la mateixa alcaldessa. Han gestionat 250 milions d’euros durant aquests quatre anys i no sembla que de forma gaire eficient. I, com en el cas del grup de l’alcaldessa, han renunciat a la seva ideologia, a ser independentistes i d’esquerres. Fins hi tot, han pactat amb els del 155 per mantenir la cadira. Els principis d’un projecte polític desapareixen davant un bon sou. La mediocritat no té principis, com no és coherent. Quina coherència hi ha en aparèixer surfejant a TV3 a sobre la draga tot dient que ja hi ha sorra, com va fer l’actual alcaldessa en l’anterior Mandat, era regidora de platges, i en aquest Mandat, negar aquesta sorra atès que a algun soci de govern no li agrada, i als socis cal tenir-los contents, no fos cas que la cadira perilli.

Quan veig com el projecte, erc,  en el que vaig estar implicat durant 18 anys, salta pels aires per una colla de mediocres, no puc callar. M’han fet fora per no fer-ho, callar, per no fer el que als cacics del territori els hi interessava, col·locar titelles. I en el cas de Sitges, emprenya veure com els que parlen de transparència són responsables d’un web on no hi són les ordenances municipals, els decrets o altre informació que pot ser d’interès per saber que es fa a la casa gran. I quan els hi parlen del desgavell a la hisenda local, tot és culpa dels tècnics. Suposo que culpabilitzaran als tècnics dels fraccionaments indeguts, no oblidem que estan fent fora a tota una presidenta del Parlament amb aquesta excusa, denunciats en el darrer ple atès que el mateix interventor ho diu en els seus informes. Culpabilitzar altres és el que han fet amb un concurs de la brossa car i amb molt de retard i amb uns resultats dubtosos. O amb el desgavell del concurs de les guinguetes. I per no parlar de com s’han gestionat els  diversos romanents, on intervenció ha estat dient que el destí dels recursos no era el més adient. I podríem continuar, però que dir d’un govern que tracta a la oposició amb prepotència i poca educació, intentant amagar informació. Mediocritat.

Com deia, 13 candidatures. L’espanyolisme hi és molt ben representat. Un parell de propostes municipalistes i la mediocritat. I un parell de propostes interessants, que ara no governen. Dues propostes encapçalades per dones gens mediocres, independentista una, sobiranista l’altre, amb punts comuns de programa i amb grans diferencies, que difícilment es posarien d’acord, però quin gran favor li farien a Sitges si ho fessin.

Sitges necessita projecte, propostes per tirar endavant el Fantàstic, per tenir més habitatge públic, per tenir uns carrers cuidats, per tenir una comunitat energètica de veritat, per diversificar la proposta turística, per millorar la relació amb l’espai natural tant marítim com terrestre, per ser una societat del Segle XXI tot respectant les seves tradicions i que torni l’alegria i el dinamisme als carrers de la vila. I a Sitges no li calen volades de colom promocionades per especuladors que només serveixen per fer titulars i fotos de l’alcaldessa. Sitges necessita nivell, que ara no hi ha.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local