Ensenyament

Suècia s’enfonsa

Jalyn Bryce / Pixabay

Jalyn Bryce / Pixabay

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Podria ser que els nens i nenes suecs no hagin nascut amb la mutació? Sí home! la mutació genètica que fa que els nens d’avui dia no siguin com els d’abans. Be, vaja, jo ho dic perquè això d’abandonar les pantalles i els dispositius per ensenyar les criatures altre cop a base de llibres, llibretes, llapis i gomes d’esborrar apunta a desastre total en poques generacions. Suècia s’enfonsa! Els suecs seran coneguts en un futur no gaire llunyà pel seu analfabetisme absolut. Els posaran un ordinador al davant i es quedaran astorats, temerosos de la reacció que pugui tenir una màquina tan revolucionària. I ja sabem que no hi ha res en el món que es pugui fer sense un ordinador, de fet, ja es comença a dubtar de si existeix alguna mena de món fora de la pantalla.

És el suicidi col·lectiu més bèstia que s’ha pogut documentar històricament. La fi d’una societat modèlica fins no fa gaire. Noruega i Finlàndia ja estan aixecant murs de contenció per evitar el contagi i Dinamarca estudia tallar les comunicacions. Si els suecs volen acabar amb els seus fills, ja s’ho faran, nosaltres seguirem donant-los la necessària formació digital, gràcies a la qual són cada dia més savis, més artistes, més humans, tenen més valors i, en resum, forgen un món molt millor. La barbàrie trobarà un refugi a Suècia, desitgem que es quedi reclosa allà i que no ens caigui a sobre una onada de reaccionaris pantalloclastes. El desdeny dels suecs pels avenços pedagògico-tecnològics és irresponsable com a mínim. Amb quina cara es presentarà la ministra d’educació, Anna Ekström, davant la resta dels seus col·legues a la Unió Europea? Que la convidi el senyor Cambray a conèixer el sistema educatiu català i segur que canvia d’idea!

Per descomptat que l’índex d’atur suec pujarà fins a alçades mai vistes. Qui pot contractar algú que no ha estat digitalment alfabetitzat avui dia? Mare meva! Imagineu-vos un pobre noi o noia que surt d’un institut suec sabent només llegir i escriure en suec i en anglès, que domina les matemàtiques bàsiques i coneix la història del seu país. On va? A més, què faran els òptics? La davallada en la venda d’ulleres per a adolescents miops serà un cop molt dur per a l’economia del país, amb una incidència sobre el PIB que se sumarà al descens de vendes de dispositius electrònics. Un naufragi que fa feredar. És una tornada al passat, una enyorança malaltissa dels temps dels drakkars! Total, perquè havien detectat que el nivell de lectura baixava! I què? Aquí baixa molt més i la resposta de la conselleria és que ja s’ho esperaven! No és cap sorpresa! Aquests suecs, que s’esveren de seguida… Això és d’un radicalisme molt propi de la dreta involucionista. Les persones sensates, moderades, ponderades i reflexives que ens governen no es llençaran a aventures cap a terreny desconegut. Tornar als llibres! Marededéu! Que inventin ells!

Tot això, evidentment, en el benentès que la coneguda mutació genètica els hagi afectat com a tota la resta del planeta. Si fos el cas que els nadons suecs naixessin amb un ADN com el de fa trenta anys -impossible de totes, totes- llavors s’entendria que intentessin ensenyar-los alguna cosa de profit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local