Atenció al públic

La cita prèvia, tota una estratègia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un dels grans invents de la humanitat i que durant la pandèmia va ser clar per les relacions socials, és el tema de la cita prèvia.

Empreses grans i petites, públiques i privades ho porten a terme com a remei d’un dels seus grans mals que és l’acumulació d’usuaris a les seves portes. En alguns llocs està molt clar com pots demanar cita prèvia i el sistema funciona amb certa regularitat afavorint les diverses parts afectades, però hi ha una seguit de llocs que les coses ja són una mica més complicades.

A vegades et demanen cita prèvia però no saps per on es pot aconseguir cita prèvia. No hi ha cap mitja raonable per aconseguir aquesta cita. Si preguntes et diuen, tu ens truques i et donem cita prèvia. Evidentment que te la donen però molts cops és més fàcil encertar una loteria de nadal que no pas agafar número que et donin hora. Ves a saber si darrera el telèfon a vegades hi ha algú i ves a saber si aquesta persona agafa el telèfon o està desviat a un país llatí.

Després estan els cassos de policia. Arribes a casa i et trobes que t’han robat o almenys t’ho ha regirat tot o te l’han ocupat. En aquest darrer cas al Vendrell tenim l’oficina antiocupes que en aquest cas t’ho arregla en un plis plas, però si aquest no ha estat el cas, i es tracta d’un robatori i vas a mossos o a la caserna de la policia local el més fàcil que et diguin és que demanis cita prèvia,encara que siguin serveis que funcionin les 24 hores al dia. Però tot el caliu que el Vendrell hem perdut en agències de viatge ho hem recuperat anant a les forces de seguretat per estafes, robatori o queixes. Hi ha un caliu en aquestes seus polícials que poc imagines sinó hi vas a fer un tomet.

Evidentment encara no sabem quan ens robaran i de moment, hem d’esperar que ho facin per anar a posar la denúncia. Potser ara que sembla que entrem en una nova era tan moderna. Abans que ens entrin ja podem posar la denúncia per quan ho facin i així ja tindrem el temps guanyat.

La cita prèvia pot ser com passa en la seguretat social. A tu t’han de fer una prova, però fins uns mesos abans no estàs en llista d’espera, simplement està allí a l’ordinador navegant entre altres que han tingut la mateixa sort que tu. Quan les dades s’apropen llavors tens la sort que tens la cita prèvia amb data i tot. Ha sortit d’aquest anonimat públic per amagar les llistes d’espera i entres al principi d’un riu que algun dia et portarà a allà on toca.

Llavors amb la cita prèvia arriba el dia clau i resulta que hi ha una vaga o et coincideix amb alguna altra cosa o el metge està malalt i que es compleixi aquest somni no és gens fàcil la veritat. Abans potser t’han avisat al mòbil o t’ha trucat una noia simpàtica o t’han deixat un missatge de veu.

Hi ha coses peculiars de tot això. La cita prèvia per fer-se el DNI al Vendrell és un parell de mesos més tard que no pas a Vilanova i la Geltrú. Hi ha llocs que el metge de capçalera te’l donen pel cap de tres setmanes quan potser ja estàs curat del tot o a l’altre món. En algun cas si que funciona, però s’ha convertit en una excusa més per tenir una manca de personal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local