Escola Intermunicipal del Penedès

No ens sentim coaccionats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un col·lectiu de docents de l’Institut Intermunicipal del Penedès hem decidit manifestar la nostra posició després que dos sindicats fessin sentir dimarts la posició d’un grup de 40 companys, segons van assegurar, que han convertit el nostre centre en punt d’atenció i interès mediàtic aquests dies.

El grup que dona suport a aquest manifest vol deixar clar que no ens sentim pressionats ni coaccionats pel nou equip de direcció que lidera en Sergi Badenes. Aquesta afirmació feta per un grup de companys no s'adiu amb la nostra visió del dia a dia i volem fer-ho notar.

Reconeixem que les maneres de fer i les persones que lideren el projecte educatiu de l’Ínter han canviat però també que el projecte que tiren endavant està en la línia que marca el Departament d’Educació. També som conscients que la gran quantitat de canvis i projectes que ha engegat la direcció està removent estructures i dinàmiques, però entenem que, en general, són una oportunitat per seguir creixent com a centre educatiu. El fet que entenguem que hi ha canvis no pressuposa que tots els adherits al manifest estiguin d’acord amb tots ells i donem ple suport a tot el que diu l’equip directiu. Podem discrepar. En aquest sentit, convidem els lectors a fer una passejada pel nostre web per veure els projectes i programes que s’han iniciat.

Creiem que afirmacions fetes com ara que tenim por d’expressar-nos al centre no són reals perquè quan hem expressat les nostres opinions ens hem sentit escoltats. De fet, durant aquest curs hem participat en diversos claustres participatius i hem pogut deixar clar el nostre parer. L’equip que lidera en Sergi Badenes ha creat un calendari de claustres participatius que podem activar sempre que la majoria del claustre ho demani.

Respectem els companys i companyes que consideren que hi ha hagut coaccions, però creiem que hi ha altres canals per denunciar aquestes presumptes pràctiques. Els encoratgem a anar a Inspecció i als Jutjats si algun company o companya creu que s’han vulnerat els seus drets. Ens sembla, però, que assenyalar amb noms i cognoms una persona a través dels mitjans de comunicació no és, segons el nostre parer, correcte perquè es podria considerar que se l’està assetjant. Seria Inspecció i el Departament qui en tot cas hauria de prendre la decisió sobre la continuïtat o no del director, si es donés el cas. Dins del centre, el Consell Escolar és l’únic òrgan amb capacitat per cessar el director. Aquesta petició ni s’ha plantejat.

Tenim entès que el company Badenes s’estrena com a director i, per tant, no se li pot atribuir conductes impròpies o denuncies com a director en altres centres. En tot cas, és el Departament el que hauria d’aclarir-ho. Suggerim als mitjans de comunicació que s’han fet ressò de la notícia que recullin també el parer de les famílies i de l’alumnat per tenir una visió d’altres agents que formen part del dia a dia de la vida escolar del centre.

El fet que s’hagi publicat una notícia sobre presumptes coaccions per part de direcció als seus treballadors en aquests moments, just quan estem a les portes de les pre matriculacions, està creant dubtes en l’elecció de les famílies per escollir el nostre centre per l’educació dels seus fills. A més, deixa una mala imatge de l’Ínter, després dels esforços per continuar sent referent a la comarca de l’Alt Penedès que fem des que fa anys. És per això, que volem deixar clar que el gruix de docents que treballem a les aules no ha variat substancialment i que seguim mantenint l’esperit del projecte que ens ha posicionat com un referent a la comarca.

Volem seguir treballant en silenci i sense titulars, treballar a favor de l’educació, i seguir fomentant els valors que ens han fet qui som.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local