OPINIÓ

Evitem les morts sobre l’asfalt

Per aquest motiu, avui des d’aquí volem demanar que tothom vagi en compte quan condueixi, tant per carretera com dins del propi municipi. Tot i que hi hagi qui es negui a creure-ho, quan abandones el teu gos o el teu gat el condemnes a una mort gairebé segura i en un altíssim tant per cent dels casos, és a causa d’un atropellament. NO ABANDONIS el teu amic, si no el pots atendre busca-li una nova llar, paga-li una residència mentre tu marxes de vacances sense ell, demana a un familiar o amic que te’l cuidi uns dies... o, com en la majoria dels casos passa, aprofita que saps amb molta antelació que per determinats motius no el podràs atendre i truca’ns, truca qualsevol protectora d’animals i demana ajuda, busca solucions. SEMPRE hi ha una opció alternativa a l’abandonament, sempre. És un acte injustificat i cruel.

Quan un condueix, ha d’estar atent a tot el que succeeix al seu voltant. És molt important que quan es veu un gos o un gat en una carretera se l’ajudi. Penseu que no només salveu aquell animal si no que també salveu el conductor i la seva família que tindran un accident per tal d’evitar atropellar-lo o degut precisament a l’ensurt del seu atropellament. A més, és important també que els qui estimem els animals, siguem conscients que un animal estirat sobre l’asfalt no significa sempre un animal mort si no que en molts casos segueix viu i si ens aturem a socorre’l, el salvarem.

Els qui estimem els animals no necessitem cap altre motiu que el valor de la seva vida, per anar en compte i ajudar-los en tot el possible. Pels qui no els estimeu, penseu que quan s’atropella un gos que creua per dins del poble, es podria també haver atropellat un nen petit, una persona adulta, o un avi que creua sense adonar-se del perill. L’any passat, a una companya, un motorista li va atropellar en Sid, el seu gos. Va ser en una zona de vianants i el gos pesava més de 30 kg. Per tant, imagineu la mida de l’animal. Si arriba a ser un nen de 6 anys, el motorista tampoc el veu. Des de la UPAG pensem que hi ha motius de sobres per ajudar un animal no humà que ho necessita i que hi ha també motius per tots, tant pels animalistes com pels no animalistes, com per anar en compte quan es condueix. I un dels motius principals és la nostra pròpia integritat física!

No abandonis el teu amic, no el condemnis a morir sobre l’asfalt, durant tot l’any però sobre tot ara, que ve l’estiu, busca alternatives, valora la seva vida, lluita per ell per agrair-li tot el que fa per tu, tot el que et dóna i també tot l’any, però també especialment ara en època de vacances, tingues cura a la carretera. No arrisquis la teva vida ni la dels altres animals que compartim la mateixa terra. Fes-ho per tu i si tu no valores la teva vida, fes-ho per nosaltres.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!