OPINIÓ

El 'Circo Americano' a Vilanova

Des de la UPAG volem manifestar el nostre rebuig davant d'aquest fet lamentable (i que no entenem que encara es permeti per part del Consistori).

Els circs són vistos com a espectacles en els quals abunda la diversió. Però no tot és felicitat. En molts circs encara persisteix la idea de que podem usar els animals pel nostre benefici.
Als circs s'obliga als animals a modificar el seu comportament mitjançant cops, descàrregues elèctriques i privacions de menjar. Tancats en gàbies, el seu menjar és racionat fins que aprenen a fer els números. Els seus interessos es vulneren i això passarà tota la seva vida, fins el moment que la seva explotació deixi de ser rendible. Llavors aniran a parar a un escorxador o a un laboratori.

Fa uns segles hi havia humans que eren exposats en els circs i en les fires, i explotats per la diversió dels altres. Això actualment ens sembla totalment injust, però sense cap mena de dubte les futures generacions veuran igualment injust l'ús d'animals no humans en els circs. Les diferències que existeixen entre els humans i els membres d'altres espècies no justifiquen que els utilitzem pel nostre benefici.

Podem divertir-nos d'altres maneres. Podem anar amb els nostres fills a circs sense animals no humans, al parc, al cine, al teatre...I a la vegada els ensenyem que la resta d’animals no van néixer per malviure engabiats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!