SANT PERE DE RIBES

El PSC situa CiU-ViA al centre del debat polític del municipi

CiU-ViA s'ha vist projectada al centre del debat polític del municipi per les contínues crítiques del PSC. De fet, el PSC, amb aquesta actitud, s'ha situat en una perspectiva d'oposició i ha col·locat CiU-ViA en una posició simbòlica de Govern.

Les crítiques del PSC han sigut, bàsicament, dues:

1. Que CiU-ViA retallarà prestacions socials, sobretot sanitàries, i que és còmplice de les retallades del Govern de la Generalitat

2. Que CiU-ViA no és representativa de la diversitat del municipi sinó només d'alguns.

Davant d'això hi ha dos arguments incontestables:

1. La principal retallada en prestacions sanitàries al municipi va ser l'anunci de Marina Geli de desmuntar l'hospital d'aguts de Sant Camil. Justament CiU-ViA va ser l'única força que va advertir d'aquesta possibilitat a Josep-Antoni Blanco i va posar sobre la taula la necessitat d'un projecte, sense que l'alcalde en fes cap cas. Blanco no té cap legitimitat per encapçalar la defensa de les prestacions sanitàries al municipi. Cal tenir present que fa quatre anys ja prometia un CAP a Ribes i l'ampliació del de Roquetes, cosa que ha estat incapaç de reclamar davant del govern tripartit.

2. No hi ha cap altra llista al municipi que en representi tan àmpliament la diversitat, tant social com demogràfica. A CiU-ViA hi ha gent vinculada al municipi des de tota la vida, però també un gran component de persones que hi han arribat en els darrers anys; hi ha persones vinculades a la vida social, cultural i associativa i d'altres que s'han caracteritzat per la seva trajectòria professional. Finalment, la territorialitat del municipi hi és també ben present.

Aquestes crítiques són una cortina de fum davant la pèrdua de valor del municipi en tots els terrenys, però molt especialment l'econòmic, el de qualitat dels serveis públics i el de la personalitat col·lectiva. Aquestes són, justament, les tres prioritats de CiU-VIA en el seu programa.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!