SANT PERE DE RIBES

Sant Pere de Ribes canviarà!

Unitat Municipal 9 Ribes 16-05-2011 22:41 Lectures 937

Arxivat a:

L’acte a la plaça Mercer s’ha iniciat amb l’actuació de l’orquestrina del músic Francesc Marimón que ha ofert diverses peces del seu repertori al nombrós públic assistent. L’acte polític ha començat amb unes paraules del músic i compositor David Puertas que ha servit d’introducció a la intervenció del president d’Unitat Municipal 9. Ramon Moragues en la seva intervenció ha destacat la voluntat i fermesa del projecte d’Unitat Municipal 9 i dels homes i dones que conformen la seva candidatura, alhora que ha agraït la participació dels militants i simpatitzants durant la campanya. Per acabar ha demanat a la població del municipi que el proper 22 de maig faci confiança al projecte d’Unitat Municipal 9 “perquè ha demostrat en el passat que està capacitat per governar i demostra en el present que està preparat per tornar a fer-ho, perquè tenim idees per canviar i raons per avançar”.

La lectura d’un fragment sota el títol Creiem en la Gent a càrrec de Noelia Heredia ha donat pas a la intervenció del regidor d’Unitat Municipal 9 i nº3 de la candidatura Joan Garriga. Amb el seu discurs Garriga ha fet un repàs a com està anant la campanya tant per Um9 com per les altres formacions, alertant que el PSC amb l’alcalde Blanco al capdavant ha creuat dues línies vermelles amb el seu discurs. La primera fa referència a l’acusació de que per culpa d’Um9 no està fet el nou CAP al nucli de Ribes. Segons Garriga, el que ha fet Um9 des de inici de la legislatura ha esta proposar ubicacions diverses per el futur CAP i si es va trigar tant es perquè el PSC estava entestat en fer-ho en el lloc del Local, un espai que per Um9 no es un local abandonat i degradat sinó que era i es “el reconeixement i homenatge a les víctimes de la guerra civil i el franquisme” a més de l’únic gran equipament cultural de l’ajuntament al nucli de Ribes, destacant que es absurd fer un equipament desfent-ne un altre.

La segona línia vermella que ha creuat el PSC es el menyspreu amb el que tracta les entitats i associacions culturals i socials del municipi. Per Garriga aquestes son fonamentals per la vida social plena d’un municipi i encara més “unes entitats fortes i dinàmiques com les que té Sant Pere de Ribes son un bon indicador de salut democràtica, encara que això no agradi ni al PSC ni a l’alcalde Blanco”. Per acabar, el regidor d’um9 ha afegit que el desastrós govern del PSC, que deixarà l’ajuntament endeutat fins al 2021, també té còmplices en les formacions que li donen suport ICV i ERC obertament i CIU que des de la oposició “ha aprovat pressupostos i ordenances i s’ha amagat en els temes espinosos”. Per aquests motius ha demanat a la població que doni suport a Unitat Municipal 9 “perquè es l’única garantia de canvi, perquè siguin quins siguin els resultats no donarem suport a un altre govern del Sr. Blanco”.

Finalment , les paraules de Josep Espachs han donat pas a la intervenció de la cap de llista i alcaldable d’Um9 Anna Gabaldà. Amb un discurs ferm i emotiu ha traçat les principals línies del programa de govern d’Unitat Municipal 9 destacant la necessitat d’apostar per el foment de la ocupació, la formació, la cohesió i el benestar social, i la promoció de la economia com a vehicles principals per continuar avançant en els difícils temps que vivim, marcats per la poca entrada de diners a l’ajuntament, desprès d’anys de grans entrades provinents de la construcció que no s’han sabut aprofitar per deixar el municipi en unes bones condicions, les deficiències en els serveis a les persones i la presència d’una estructura de l’ajuntament poc eficaç i malbaratadora.

Gabaldà ha destacat les prioritats en matèria d’equipaments pels que apostarà Um9 la propera legislatura: en sanitat (un nou CAP a Ribes i un nou CAP a les Roquetes), en educació (acabar el nou IES a Ribes i un nou IES a les Roquetes), per cultura (rehabilitar el LOCAL i recuperar el TEATRE MUNICIPAL) i per últim adequar com a equipaments els espais municipals avui també inutilitzats com Can Pau Roig i Can Mestre. També serà una de les prioritats la creació d’una regidoria dedicada a la promoció economica i el foment de la ocupació amb la missió de gestionar totes les actuacions destinades a aquests fins, especialment al foment d’una economia sostenible i social, que ajudi al municipi en la seva recuperació. Però per tirar endavant tots aquests projectes caldrà eliminar costos inútils i partides supèrflues, pel que Um9 es compromet a reduir les aportacions als representats polítics i als seus partits, la partida de publicitat institucional i l’aportació de l’Ajuntament a la televisió comarcal, així com la eliminació de càrrecs de confiança política i alliberats o la revisió dels compromisos financers de l’Ajuntament.

La candidata a l’alcaldia d’Unitat Municipal 9 ha acabat el seu discurs afirmant que el 22 de maig “tenim la oportunitat de fer de Sant Pere de Ribes un lloc millor per viure i conviure, del que ningú en quedi exclòs, amb un ajuntament que actui amb previsió i planificació, amb transparència i honestedat i amb la voluntat de seguir avançant”, però per això cal que la ciutadania doni confiança i voti a Unitat Municipal 9. L’acte polític ha finalitzat amb tots els membres de la llista dalt de l’escenari rebent l’aplaudiment emocionant d’una plaça Mercer plena.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament