PROBLEMES DE FUTUR

Pirelli-Mar o el consens de la mala gestió

'Malauradament, la mala gestió traspassa els problemes al futur'

Jaume Marsé 04-12-2013 21:54 Lectures 2419

Arxivat a:

APMA. Pirelli-Mar

APMA. Pirelli-Mar

L’any 2001 es va aprovar el Text Refós de la revisió del PGOU i l’aprovació inicial de l’article 164 de la NU que fa referència al sector Pirelli-Mar. La seva aprovació al Ple de l’abril d’aquell any va ser unànime. Hi van haver molt poques veus discordants. Una de les veus que va expressar el desacord va venir de part de  l’Agrupació per l’Agrupació del Medi Ambient (APMA).

Els arguments eren els d’anar en contra de la brutal edificabilitat que comportava el Pla Especial Pirelli-Mar. Aquesta edificabilitat no s’ha executat encara ja que encara no s’han construït els gratacels que han d’anar arran de la via i que taparan la llum de forma irremissible el Parc Gumà i Ferran, entre d’altres efectes insostenibles. Un altre argument que va esgrimir APMA era la confusió que va provocar una informació pública feta a cuita corrents i que se solapava amb la Revisió. Per entendre’ns, estava a informació pública de forma simultània la Revisió del Pla i la seva modificació puntual. Evidentment, l’ajuntament  va desestimar les nostres al•legacions, i, a maig de 2002, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, va  desestimar el recurs de reposició presentat per APMA. D’aquí no va passar APMA, ja que un contenciós podia resultar força onerós per una entitat sense ànim de lucre i humil com la nostra.

Però una empresa immobiliària, NINGLEE, sí que va interposar un contenciós contra el la resolució de la Generalitat.  Aquest recurs es basava sobretot en els múltiples errors de procediment que hi va haver. L’any 2004, el Tribunal va dictar sentència que declarava nuls la qualificació i regim urbanístic de la finca i donava sis mesos de temps a l’Ajuntament per tal de tramitar i aprovar un nou instrument de planejament urbanístic i esmenar els errors comesos.

Però a l’any 2004, el govern de la ciutat fa l’orni i no actua. La ciutadania no en sap res.  No se sap fins a quin punt  va arribar l’opacitat del govern de coalició d’aquell moment.  Ens fem algunes preguntes: la oposició va arribar saber el contingut de la sentència? Va arribar a la Comissió informativa?  També es van fer l’orni davant la sentència? Quin va ser el paper dels tècnics responsables?

Malauradament, la mala gestió traspassa els problemes al futur. Ara la tenim aquí, en forma de compliment forçós d’una expropiació de l'interior d’una illa del Pla Especial Pirelli-Mar. Però, els problemes, com a conseqüència de la mala gestió, aniran petant de mica en mica i hauran de ser solucionats per ciutadans que ara són joves, o nens,  que no tenen ni idea del que els espera. La mala gestió fa molts anys que dura, un dels més grans exponents de la qual va ser PIRELLI-MAR.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No