Política municipal

Lluís Giralt: "S'ha fet bona feina i així seguirem. S'ha treballat en equip i així seguirem"

Eix. Lluís Giralt i Anna Gabaldà

Eix. Lluís Giralt i Anna Gabaldà

Parlament íntegre de Lluís Giralt en el Ple de renúncia d’Anna Gabaldà com a alcaldesa del municipi

La voluntat de col·laboració entre CiU-ViA i UM9 es fa evident i pública després de les darreres eleccions municipals del 2011. Una voluntat de col·laboració amb un tracte igualitari, que parteix dels resultats electorals que ens donen 5 regidors a cada grup municipal. Els esdeveniments ens portaren al 20 de setembre on es concretà, amb el suport d’ICV, un acord per a la governabilitat en termes de representativitat política i equitat.

L’acte d’avui suposa la continuïtat d’aquest acord. És un pas intermedi en l’esdevenir del govern actual. Quan al setembre passat plantegem una acció de govern a 20 mesos vista ho fem pensant en la totalitat d’aquest termini i es marquen les accions que han de fer efectiva la finalització de l’acord entre les forces participants. El que fem avui és un pas més.

Tot i aquesta continuïtat que tenim clara des de les forces que donem suport al govern actual, la pròpia exigència administrativa i protocol·lària del procés, subratllarà el punt intermedi com a canvi i per tant com a moment de fer balanços. Aprofitem doncs per valorar el que ha suposat l’acord de govern fins el moment actual i com han anat les coses

Aprenentatge i eficàcia

Entenc que pels que formem part del govern aquests darrers 10 mesos han suposat un aprenentatge intens. Molt intens. Un aprenentatge sense treva. Les circumstancies complexes del moment i la pròpia dinàmica de l’ajuntament, ens han exigit decisions contínues.

Aprenentatge i actuació en paral•lel. Hem hagut d’integrar-nos ràpidament al dia a dia. Crec que ens n’hem sortit. Hem estat capaços de gestionar el dia a dia però sobretot de tancar temes que estaven des de feia temps oberts. I també hem generat un pla de reactivació a partir de l’anàlisi i gestió de les capacitats econòmiques reals de l’ajuntament, i de les voluntats polítiques de millora de les situacions vitals dels veïns del municipi, prioritzant l’ajut a aquelles famílies més afectades per la crisis general, que té en l’atur el seu llast més agressiu.

Importància dels serveis socials

La política realitzada ha prioritzat els serveis socials com a eina d’actuació. En aquesta priorització hem de veure l’elaboració dels pressupostos, la constitució del consell social i la estructura bàsica del pla de reactivació.

S’han generat noves dinàmiques de participació i transparència cap a la ciutadania, que acabarem de consolidar per què formin part del seguiment que els ciutadans fan dels seus representants polítics i les seves actuacions.

S’ha fet bona feina, i així seguirem. S’ha treballat en equip perquè aquesta era la voluntat, perquè ha estat fàcil, i així seguirem. S’han sabut prioritzar els interessos del municipi per sobre d’altres aspectes. S’han sabut trobar aquells objectius comuns que han marcat l’actuació de cada regidoria i de l’alcaldia en aquests 10 mesos.

Agraïment a l’alcaldessa, Anna Gabaldà, i als regidors

Voldria agrair a l’alcaldessa el seu bon tracte personal. L’exigència de la feina que fem porta en ocasions a tensionar les condicions en que s’han de prendre les decisions. L’alcaldia i l’equip de govern, hem sabut resoldre-les amb un anàlisi fred, i amb l’acceptació de les voluntats comunes com a base de la decisió. Gràcies alcaldessa i gràcies regidors. Crec que podem tenir un grau de satisfacció de la feina feta, però sense arribar a una auto-complaença que ens relaxi, no ens ho podem permetre.

Gràcies a tots

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!