TARDOR 2014

Les figues, amb alt contingut en fibra i en hidrats de carboni

Es tracta d’una fruita molt digestiva i el contingut en fibra és una de les qualitat de les figues

El Tot Granollers / AMIC 21-11-2014 10:44 Lectures 1832

Arxivat a:

AMIC. Les figues, amb alt contingut en fibra i en hidrats de carboni

AMIC. Les figues, amb alt contingut en fibra i en hidrats de carboni

Les figues és una fruita de tardor que podem trobar als nostres mercats en tres grans varietats: les varietats blanques (inclouen des dels colors blanquinosos als groguencs i verds), les blavoses i les negres (de color vermell fosc o negre).

Es tracta d’una fruita molt digestiva i el contingut en fibra és una de les qualitat de les figues. Recordem que la fibra és un tipus especial de carbohidrat beneficiosa per al nostre organisme, ja que té la funció de netejar i regular el trànsit intestinal.

Els hidrats de carboni són especialment presents en la figa, en una proporció de 16 grams per cada 100. Aquesta presència repercuteix en el valor calòric de la figa, que se situa en les 65 calories per cada 100 de consumides. Els hidrats de carboni també aporten energia de bona qualitat, en forma de sucres, per la qual cosa el consum de figues seria indicat per a persones que necessiten d’una aportació energètica extra, com és el cas d’esportistes o persones amb feines físiques.

Els minerals són altres dels components presents en la figa, especialment, potassi, magnesi i, en menor quantitat i aprofitament, el calci. El potassi és un als músculs i també per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós; mentre que el magnesi, a banda de relacionar-se també amb el funcionament nerviós i muscular, també forma part de la composició del sistema ossi. A més a més, el fet de tenir un contingut en potassi alt, juntament amb un de baix en sodi, el consum de figues resulta indicat per a les persones amb problemes d’hipertensió arterial.

En relació amb les vitamines, destaca l’aportació de provitamina A, que es transforma en vitamina A a mesura que el nostre cos la necessita. Aquesta vitamina d’acció antioxidant exerceix una acció positiva en el bon funcionament del sistema immunològic i és essencial per a la visió.


Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres