Cura de la pell

L'acne, què és i com es pot tractar

AMIC. La Roche-Posay

AMIC. La Roche-Posay

Afecta un 76% dels adolescents i el 65% de les dones de 25 a 35 anys europees també ho pateix. És l'acne i sol aparèixer en la pubertat, l'edat més difícil i quan s'està més pendent de la imatge enfront dels altres. En alguns casos pot representar un afecció greu, produeix ansietat i depressió i condiciona la relació social, per la seva connexió directa amb l'autoestima. Per aquest motiu, és fonamental emprar els tractaments necessaris per mantenir la pell amb tendència acneica en el millor estat possible.

Què és l'acne?
L'acne és una malaltia de les glàndules sebàcies que dóna lloc a una obstrucció dels porus del canal pilosebaci i unes lesions en forma d'erupció denominades barbs. Donada la seva extraordinària freqüència, es pot considerar la malaltia cutània més comuna.

Estudis recents assenyalen que la dieta no és factor determinant en la seva aparició, encara que una alimentació equilibrada és sempre molt més recomanable en aquests casos. Per contra, els factors genètics, els canvis hormonals, la contaminació ambiental, l'estrès, el sol i una mala higiene facial poden constituir-se en desencadenants. Les pells amb més propensió són els greixos, que es mostren brillants, encara que també la resta es poden veure afectades. L'acne s'instal·la a la cara, però també a les espatlles, esquena i les zones que envolten el tòrax. Apareix abans en les noies joves, encara que són els nois els que desenvolupen les seves formes més greus.

D'altra banda, també cal tenir en compte que l'acne pot deixar marcada la pell de per vida. Les cicatrius que pot deixar a la pell s'han convertit en una de les principals preocupacions per a les persones que pateixen d'acne.

Consells per cuidar la pell acneica
- La neteja diària de la pell acneica s'ha de fer amb productes seborreguladors i antibactericides que evitin la seva propagació.
- Mai has de manipular les zones afectades, hàbit que contribueix a la seva extensió i l'aparició de marques i cicatrius.
- Les pells grasses també necessiten hidratació, però en aquest cas s'han de triar productes específics que contribueixin al seu equilibri, especialment de tipus hipoalergènic i no comedogènics. Els que contenen àcid salicílic, vitamina PP i agents antisèptics són els més recomanables per la seva acció antiinflamatòria, bactericida i reguladora.
- En els casos més greus és molt important acudir a un dermatòleg, qui determinarà teràpies mèdiques amb medicaments per via oral o tòpica.
- Exfoliar la pell és aconsellable sempre que els grans no estiguin infectats. Per a les neteges de cutis en profunditat és millor anar a un centre d'estètica en el qual es determinarà el tipus de productes i tècnica més adequada a cada cas.

Kerancyl Gel Netejador, de Ducray. Nova fórmula per cara i cos que neteja i purifica la pell amb tendència acneica i permet tolerar millor els tractaments amb medicaments. Gràcies a la seva formulació afavoreix la reducció de les lesions acneiques. La seva textura és la d'una escuma suau i cremosa. El seu preu: 14,90 € / 400ml

Effaclar Duo [+], de La Roche-Posay. Nou tractament per a pells amb tendència acneica que redueix les imperfeccions severes, allibera els porus obstruïts i lluita contra les marques, gràcies al seu ingredient actiu antitaques, Procerad, que actua de manera preventiva per evitar que les imperfeccions deixin marques vermelles o fosques. Per garantir una alta tolerància i eficàcia, tots els productes de tractament de Effaclar han estat creats sota una estricta carta de formulació per a pells amb imperfeccions, pells grasses i apte per a pells sensibles. El seu preu: 16 €

Lysalpha, de SVR. Crema facial hidratant que ajuda a eliminar punts negres i canyelles. Redueix l'excés de sèu, hidrata sense brillantors i s'ha d'utilitzar tant al matí com a la nit.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!





També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!