Verdures verdes

La verdura, excel·lent depurador l'organisme

La verdura és un important depurador de l’organisme, per l’aportació de vitamines, minerals i fibra i pel fet que conté poques calories i grans quantitats d’aigua

El Tot Granollers / AMIC 14-12-2014 11:03 Lectures 1091

Arxivat a:

AMIC. Verdura

AMIC. Verdura

La verdura és un important depurador de l’organisme, per l’aportació de vitamines, minerals i fibra i pel fet que conté poques calories i grans quantitats d’aigua. Tots aquests elements contribueixen a l’eliminació de toxines, a la vegada que són imprescindibles per portar una vida sana.

Aquesta setmana ens centrarem en algunes verdures verdes.

La mongeta verda és rica en vitamina C, B1, B2 i E. També conté proteïnes i aminoàcids i proporciona pocs hidrats de carboni. A nivell calòric, aporta unes 25 calories per 100 grams consumits.

La bleda conté unes quantitats molt elevada en vitamina C, comparable a la que aporten els cítrics. També inclou en la seva composició vitamines del grup A, B1 i B2, a més de contenir ferro. Per aquest motiu, es tracta d’una verdura aconsellable en casos de petites anèmies. Les bledes també aporten fibra i unes 20 calories per cada 100 grams.

La carxofa destaca per l’aportació de minerals, especialment de ferro i de calci. És una verdura altament depurativa i reconstituent. Pel seu efecte diürètic ajuda a rebaixar els excessos de colesterol en la sang. Aporta unes 35 calories als 100 grams. Els espinacs són especialment rics en àcid fòlic. També contenen vitamina A, calci, fòsfor i ferro. El seu consum està especialment indicat en l’etapa de creixement i també durant l’embaràs. Conté 25 calories als 100 grams.

L’espàrrec conté alts nivells de ferro i de vitamines, del grup A, B1, B2 i C. Destaca per ser una verdura altament diürètica.
El bròquil és una de les verdures més completes. Conté calci, ferro, vitamina C, àcid fòlic i fibra. Tan sols aporta 25 calories als 100 grams, sempre que es consumeixi bullit.

La col és rica en fòsfor, calci, iode i vitamines A, B1 i C. Té propietats antianèmiques, cicatritzants i depuratives, a la vegada que reforça el sistema immunològic. A nivell calòric, per cada 100 grams la col aporta 25 calories.

Verdura

Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres