Passeig Marítim

El projecte del Passeig Marítim de Cubelles

A ningú se li escapa que estem a la recta final de una legislatura la qual finalitza molt abans del 24 de maig, i és en aquest context que cada un dels partits polítics posa la seva maquinària electoral en funcionament i ho fa coneixedor de les seves possibilitats de credibilitat en funció de si estan el govern o be a la oposició.

Fa dies que estava pensant en el fet que es va posar en marxa com una necessitat d’organitzar unes jornades de participació ciutadana al voltant de un projecte que fa anys que demana una intervenció urgent, però a la vegada dificultós, per la seves competències compartides que té el nostre passeig marítim de Cubelles.

Fa temps que vaig descobrir aquestes competències compartides entre el nostre Ajuntament i Costes, la qual gestiona tot el litoral i part  del nostre passeig fins a dintre de la línia de domini públic marítim terrestre, per tant la administració central.

Dit això no entraré a qüestionar les converses que els responsables d’aquesta matèria del nostre govern municipal hagin tingut amb els responsables de Costes, tan de bo no siguin aquelles que en vaig sentir en un despatx de Barcelona. Si toqueu alguna cosa d’aquest passeig no demaneu permís a Costes, ja que serà denegat. “Moraleja”, estava construït en terrenys marítim terrestre.

Un cop establertes les competències compartides del passeig, hi ha un fet que em preocupa, i és el següent: qui promociona aquest projecte de intervenció integral que necessita el nostre passeig marítim, el PSC o be ICV? No es que sigui una cosa greu, però si que crec que ha de quedar clar en el moment que estem de propaganda electoral dels partits, que si desprès del 24 de maig queda en un calaix, les persones crec que han de saber en quina porta han d’anar a trucar.

Perquè dic això? Aquests dies hi ha una promoció en premsa, xarxes, i radio que el cap de llista del PSC ho intenta rendibilitzar com un fet de participació ciutadana, i crec que esta bé ja que ho és, però a la vegada no sento a cap responsable de urbanisme, ni d’obres i serveis o projectes competències d’ICV  que diguin quelcom d’aquest projecte el qual si es fes seria l’estrella de la formació que el portes a terme.

Personalment no recrimino a les persones que treballen per Cubelles i de pas fan motivar a la gent amb la seva participació, si no que tot el contrari, es el que s’ha de fer  i no pensar com alguns caps de llista que pensen que en els quinze dies de campanya ja n’hi ha prou, que el resultat serà al mateix, personalment crec que estan del tot equivocats.

La participació es fonamental per que un governant es senti legitimat, i si de pas les urnes ho ratifiquen, encara més, i si no, almenys ha de tenir la consciència tranquil·la de haver fet la seva feina. El que s’ha fet ara amb el passeig es el que es va fer ja en temps passats, escoltant a les associacions de Cubelles i les seves necessitats, i aixecant acte de les reunions, jo en tinc unes quantes, i em sento satisfet al sentir algunes de les idees proposades fa temps per l’associació del sector marítim, i ara plasmades en la proposta de passeig. 

Crec que no és gens descabellat reclamar en el PSC o be a ICV que ens diguin quin dels dos partits és el promotor i responsable d’aquest projecte, atès que ara si que estan junts al govern, però a ningú se li escapa que Cubelles és tot un món de conflictes polítics, i en un futur encara es pot agreujar, depenent del mapa que quedi desprès del recompte de vots.

Se que ara potser és demanar massa, però sempre he pensat que les coses com més clares millor; tot i així, encara hi ha coses que es passen d’uns als altres i el fotut el poble, si no mireu en que ha quedat el Pla General i la seva participació ciutadana de la passada legislatura, moltes esperances posades en ell, i alguns partits ho varen fer servir tan sols per fer la punyeta. Espero que amb el passeig marítim no passi igual, seria una pena i una presa de pèl un cop més.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!