Parlament de Catalunya

Els Radicals i ex moderats de la CUP

Els diputats de la CUP a la sala de premsa del Parlament. Rafa Garrido/ACN

Els diputats de la CUP a la sala de premsa del Parlament. Rafa Garrido/ACN

En els meus inicis de la política municipal, Cubelles, intentant protegir el partit del PSC recent creat al municipi, de persones que sens cap dubte eren uns que pretenien continuar tenint el control del poble per seguir fent del municipi la seva pròpia parcel·la d’activitat i especulació, en vers aquells que preteníem que aquell partit esdevingués una eina per millorar el benestar de les persones del municipi, un dirigent d’aquest partit em va dir que, els partits no son patrimoni de cap persona.

Aquelles paraules em varen sorprendre molt, entenent en el context en que es va donar la presencia al municipi d’un partit socialista que fins aleshores no estava present en les eleccions municipals, només a les generals, precisament per que altres grups independents del municipi no tinguessin competència a l’hora de contar els vots a Cubelles.

Ser que aquesta introducció no va en consonància amb el que expressaré a continuació, però si que es un exemple per definir allò que s’està donant en aquest moment a Catalunya amb el grup de la CUP.

Si un partit polític no és patrimoni de ningú, i menys per aquells que son constituïts amb assemblees, personalment, crec que si que les seves línies d’actuació van en la línia de la persona, o persones que el dirigeixen o be hi ha al cap davant. Quina diferencia tan extremista amb aquells diputats de la CUP de la legislatura passada amb els que hi ha ara! Tots i estan molt d’acord amb moltes de les seves propostes hi ha moments que fan por, per ser tan radicals.

Com es pot ser tan contundent amb aquell que ha donat la cara per tots aquells que volem una Catalunya diferent que la que tenim actualment? Aquesta persona es diu Artur Mas, que també l’ha donada per ells. Si el president en funcions no hagués aguantat el tipus, actualment la CUP podria fer el que esta fent, i aspirar a fer aquest trencament amb Espanya? Rotundament jo crec que no.

Ara hem descobert que, aquells ex Diputats de la CUP de la legislatura passada, eren molt més moderats que els que hi ha ara en el nostre Parlament. Els moderats pensen que no s’ha de permetre que el procés quedi avortat per que els actuals Diputats no els hi agrada que el candidat de Junts X Sí ocupi la presidència. La candidatura de Junts X Sí, tampoc han enganyat a ningú tot i el Sr. Mas anant de numero quatre, sempre ens han dit que el proposarien de President al Parlament de Catalunya.

Dos vots per desencallar el procés es el que proposa en David Fernández, en un article en el Diari ARA, encara que no digui que els restants de la CUP s’han de abstenir, ens ho vestiran ben maco, i ens ompliran de contingut, perquè no sigui tan sols una sola proposta, la proposta. Si és per desencallar el procés, benvinguda . La pregunta del milió és, quines dues persones es prestaran a fer aquest paper de insubmissió? Personalment crec que tindrien que ser el numero u i la numero dos.

Però de ben segur que no serà eixís, posaria la mà el foc de que faran fer el paperot aquells que encara no han donat tan la cara en els mitjans de comunicació, es per allò de no malmetre la imatge i per que queda molt malament per aquells Diputats que han dit per enèsima vegada que no envestirien president en Mas encara que sigui la voluntat del tot el grup els que ho han dit mes son las dues persones primeres.

Les persones que d’una manera o altre hem estat en l’administració pública, entens de com son de complexes les activitats i els processos del be públic, i acabes afluixant molts dels conceptes, sobre tot el discurs que una persona te avanç de conèixer tota la dificultat que comporta quan tens opcions de govern o no. Poc s’ho devia pensar la CUP que pogués esdevenir un grup clau en el procés cap a la independència, abans dels resultats de les eleccions autonòmiques! S’ha trobat dintre un ball que no el tenien assajat, i que suposo que el discurs en campanya electoral de no envestir a Mas com a president, ho va fer per guanyar uns quants vots i a fer que els va guanyar, però actualment es troba atrapat dintre de les seves pròpies paraules.

Finalment crec que, mala peça te al taler el grup de la CUP, si no envesteixen en Mas tindran ruptura, i si fan president en Mas també. Però per altre banda que pesa més per la CUP i per aquells que vàrem votar la independència, que Catalunya sigui independent o que anem a unes noves eleccions catalanes? Crec que els ex diputats de la CUP saben molt be el que convé a Catalunya i al seu grup també. Envestir a Mas, President del Parlament de Catalunya.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!