XI legislatura del Parlament de Catalunya

La primera pedra d’un nou País

Carme Forcadell, aplaudida i felicitada pels companys de JxSí. Rafa Garrido/ACN

Carme Forcadell, aplaudida i felicitada pels companys de JxSí. Rafa Garrido/ACN

Em poso a escriure aquest article quan justament s’està constituint la Onzena legislatura del Parlament de Catalunya.

Per el que fa les imatges que es desprenen, es fa molt evident que les coses son diferents que fa un temps enrere, tan per les maneres de vestir com les maneres del discurs del president de la Mesa.

Els primes de marcar la diferència, varen ser els Diputats de la CUP la legislatura passada amb les samarretes adients per allò que calia amb el que s’estava defensant.

Molts d’aquells que criticaven les maneres de vestir d’aquells nous joves Diputats, avui ja han començat a deixar la corbata a l’armari, tot i que no cal dir que els que es resisteixen més a qualsevol canvi son, els del PPC i C’s.

Crec que només veient les imatges de les persones que composen el Parlament podem dir amb tota fermesa que s’ha produït un canvi de debò. També crec amb tota certesa que aquest parlament es de majoria amplia independentista, però a la vegada hi ha una majoria amplia d’esquerres.

Be! Tot el que passa avui vint-i-sis d’octubre de 2015 es fruit de les eleccions del 27S, en que la primera de les coses que s’ha de fer es la constitució de la mesa del Parlament. Però això, només es el primer pas dels que encara queden per donar, que és la votació per la investidura del seu President, el qual avui per avui es una incògnita.

Ser que normalment al camí s’ha de fer pas a pas, però es que en aquest últim trimestre d’aquest any, no estem fent un camí normal, si no que aquest camí l’estem fent amb tots els entrebancs d’aquells que no volen que Catalunya prengui les seves pròpies decisions i decideixin per ella mateixa que vol ser, i com volem que sigui el nostre futur.

Però tal com estem vivint el present, cal que tots admetem que estem avançant, no amb una carrera fulgurant com molts de nosaltres voldríem, però si que a petits passos es van aconseguint petits avenços. Lo més important per els que estem d’acord amb aquest procés es, saber el que volem, i esta clar que volem ser independents.

Un ingredient nou que tenim aquesta recta final d’aquest any és les eleccions generals, en que dintre dels partits que configuren la candidatura de Junts pel Sí, tenen que decidir si es presenten, i com es presenten.

No deu ser fàcil per els partits polítics que renuncien a les sigles de partit en unes eleccions Espanyoles, però sempre ens han dit que en uns fets excepcionals calen accions excepcionals. Ser que unes eleccions Espanyoles no es un fet excepcional si no que es normal, però el que no es normal es com ens representem Catalunya a Madrid desprès de una majoria independentista a Catalunya.

Com a candidat de Junts pel Sí crec que tindríem que tornar a repetir la mateixa fórmula que s’ha utilitzat el 27S per les eleccions generals, penso que seria molt més fàcil per tots defensar els interessos de Catalunya junts que no per separat.

També per el govern futur d’Espanya i com no, també a EU  donaríem una imatge d’unitat, que amb altres formules possiblement no donem, i la unitat a ulls del Món, també es molt important.

Espero que el meu prec sigui atès, dit això, en tot cas que les fórmules que els dos partits majoritaris CDC i ERC siguin imaginatius però que el final tots aquells que tinguem sinèrgies similars puguin representar-nos a Madrid i sigui amb una sola veu.

Felicitar a Carme Forcadell com a Presidenta del Parlament de Catalunya i desitjar-li molts encerts en les seves decisions.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!