Parlament de Catalunya

Gracies ex President Mas

La paraula que s’ha utilitzat més en els últims dies després de l’acord entre Junts X Sí i la CUP, és, in-extremis, atès que es va fer trenta hores abans que expires el termini que ens marca la Llei electoral espanyola per formar govern, desprès de unes eleccions autonòmiques.

Des del punt de vista polític, els acords que arriben unes formacions polítiques a l’hora de fer un pacte de govern, es el fet de que els dos han de sortir guanyadors, aquesta és la virtut del grups i com no dels negociadors el que tampoc en surtin perdedors.

Tots els catalans que seguim la política catalana actualment tan moguda, i com no, col·lateralment ens segueix la Europea, sabem i han pogut constatar les habilitats de enginyeria política del ex President Mas per arribar acords amb grups polítics per que donin suport a una acció de govern, tot i que també sigui dit de pas, d’anul·lar una part
de la oposició.

Tothom recorda l’acord que en aquell moment CIU fa amb ERC per garantir la estabilitat política al Parlament i de pas, anul·lant al grup majoritari de la oposició. Ara ha repetit la mateixa estratègia amb la CUP, tot i no sen el primer grup de l’oposició, si que aquest grup te dues coses que a Junts X SÍ li manquen. Una, és els escons que te la CUP, i dos, que és l’únic grup parlamentari que inequívoc està en la línia del procés cap a una independència a Catalunya sense interpretacions.

Ara be, també hem d’admetre que aquest últim acord d’estabilitat parlamentaria per tirar el procés endavant, en el Sr. Mas li ha costat la presidència de la Generalitat de Catalunya, però cal dir que ha sabut deixar el sac lligat i ben lligat amb la designació del President Carles Puigdemont, el qual seguirà sens dubte, amb tots els acords presos anteriorment, els quals formen part del full de ruta del govern de Catalunya. President, li desitjo molts encerts per el be Catalunya.

Referent el ex President Mas, moltes persones hem pogut constatar la seva valentia, tossudesa, constància, i molts més adjectius que hi podria afegir-hi, el qual sempre ha donat la cara davant de dificultats polítiques, i crec que l’ha donat per Catalunya i la seva gent.

Tot i això, hem d’assenyalar una cosa important per qualsevol dirigent polític, i més de la talla, i del projecte que tenia el compromís de portar a bon port el Sr. Mas, i és el fet de que ha de ser molt dolorós tenir que fer aquest pas al costat, fruit de unes negociacions enrevessades amb la CUP, el bell mig d’un procés el qual a liderat amb totes les conseqüències.

Gracies Sr. Mas per aquests anys de feina feta, encara que segurament les circumstancies de un Estat Espanyol en fallida, i el moment excepcional polític que estem vivint, no ha estat uns anys fàcils per governar, tot i aquests grans inconvenients, he de confessar-li que, tot i no sen de la seva corda política, m’he sentit defensat per vostè com al meu President. Estic convençut que aquest sentiment el poden compartir  infinitat d’homes i dones d’aquest petit País amb extensió, però molt gran per la seva gent.

De la mateixa manera que admiro la seva trajectòria des de que es va declarar independentista, ara, molts de nosaltres estarem expectants de la política que faci fora del Parlament. Personalment no tinc cap dubte, que treballarà per allò que fa que Catalunya esdevingui un estat independent, com fins ara ha fet, però des de un altre vessant, i com no, espero que vostè tingui la oportunitat de ser el primer president de la República Catalana. Salut i democràcia.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!