Eleccions municipals 2015

Hem de Tornar a parlar de Cubelles

Rosa Fonoll

Rosa Fonoll

Quan encara no han passat tres dies de les eleccions municipals, crec que he de dir quelcom respecte als resultats que s’han produït a la nostra vila. El primer que crida l’atenció és que s’assemblen més a una quiniela de futbol que no pas a la resposta d’uns comicis electorals.

Les eleccions d’aquest any presenten uns components molt diferenciats respecte als de fa quatre anys. Un de molt evident és que han transcorregut ja tres dies i no tenim encara cap indici de com poden anar les aliances entre els grups polítics, tot i que alguns intuïm cap a on es pot decantar el possible acord.

El 2011, tal dia com avui, ja sabíem que ICV pactava amb el PP i UC Reagrupament, sent la primera formació qui tenia la legitimitat de cridar a govern a la resta de grups atès el seu triomf a les urnes. Mal inici per a ICV, que va enganyar aquells que varen dipositar el seu vot d’esquerres i que no ho varen fer perquè fos utilitzat i manipulat amb acords amb el PP. Segurament, la seva cap de llista ho va fer perquè sabia que, si trigava massa a tancar acords, podia ser que acabés la seva carrera política sense governar. Personalment, penso que el més honest per part seva hagués estat respectar els principis de la seva formació i els dels seus militants i no pas acabar com finalment ho ha fet. Tothom sap que el temps posa cadascú al seu lloc.

Però bé, millor que no ens perdem en qüestions banals que no porten enlloc. O potser sí, ja que l'ombra de l’ex cap de llista d’ICV continua sent allargada i, qui sap, si no tindrà molt a veure en com acaben confluint les futures aliances per formar el govern de Cubelles. Segons la rumorologia del poble, diuen, diuen, diuen que estava fent campanya al costat del cap de llista del PSC, antic company de files d’ICb (Iniciativa per Cubelles) els anys 1995-2000 i amb qui, posteriorment, havia mantingut sonores enganxades i picabaralles públiques als plens i altres fòrums polítics.

Des d’aquest article diré a tots aquells que han governat durant aquesta passada legislatura que es tornarien a equivocar –i molt- si pactessin amb aquell grup que té el suport de l’alcaldessa en funcions de Cubelles. Ja ens ha demostrat amb escreix de què és capaç per aconseguir els seus objectius personals, passant sense mirament per sobre dels col·lectius i, encara més, els del poble.  

Ho sento molt pels meus excompanys socialistes de Cubelles. El fet és que ells, però, havien de saber que, si jugaven la carta de tenir al seu costat la cap de llista d’ICV -i ja exmilitant roig i verda, per cert- per soscavar Iniciativa, podria passar que es produís un efecte bumerang i que no els servís de res. Com s’ha vist, a ICV li ha succeït el mateix que a ERC fa quatre anys arreu del país, i és per això que crec que els estrategs dels PSC de Cubelles s’han equivocat de totes, totes. Aquest jugada planificada per destruir i fagocitar l’adversari ara els acabarà jugant en contra.

Per finalitzar, vull felicitar públicament la guanyadora de les eleccions municipals 2015 de Cubelles, UC-11 Reagrupament, la qual, per a mi, moralment ja ho va ser de les passades atès que partia de cero i d’un trencament amb CiU i, malgrat tot, també va obtenir quatre regidors. També vull estendre el meu reconeixement als nous regidors de les formacions sorgides del descontent de les polítiques dels partits tradicionals i que han provocat sense vergonya que moltes famílies s’ho estiguin passant d’allò més malament. Felicitats i bona feina, i, si pot ser des del govern, millor ja que el vostre treball podrà recollir un millor fruit.

Ja sé que sempre he estat una persona incòmoda en els grups on he estat per dir el que penso, però seria absurd demanar perdó per la meva sinceritat i, per tant, així seguiré expressant-ho.

Proposo, doncs, que UC-11 Reagrupament aposti per un govern netament d’esquerres: UC + ERC + Cubelles sí es pot + ICV, els quals sumen els nou regidors que atorguen la majoria absoluta al plenari. Una altra opció és governar en minoria: UC + ERC + ICV sumen set i esdevé una possibilitat estable i assumible ja que la fragmentació de forces fa gairebé impossible que es creï un front comú alternatiu. Però bé, qui és creu que Cubelles es fàcil de governar i més quan hi ha persones fotent brega per obtenir un lloc de confiança o la plaça d’interventor/a. Sort per a tothom, però sobretot per a Cubelles.    

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!