Nou govern municipal

Les Rèmores del passat poden afectar al nou govern de Cubelles?

La composició del nou Ajuntament de Cubelles. Eix

La composició del nou Ajuntament de Cubelles. Eix

Be! Ja hem passat les eleccions municipals i els Plens d’investidura al Garraf, uns en majories de governs tancades, i altres en minories com el de Cubelles, no obstant encara queden dies per anar negociant amb diferents grups per arribar a un acord del cartipàs  si es que així ho volen les dues o tres parts d’aquells que es varen abstenir en el Ple.

Mirant de contestar la pregunta  de l'enunciat, per molt prudent que un vulgui ser podem dir que: les propostes i/o projectes no tancades, de mandats passats, sempre seran entrebancs per el govern de torn, sigui del color que sigui, atès que a cap persona li agrada fer-se càrrec d’aquelles obres inacabades, accions adormides, decisions sense resoldre, guardades i deixades podrir en un calaix, que ha deixat el govern sortint i més si aquestes son de mal executar. Tot i que presumeixo que els temes mal tancats que em referiré, els grups entrants saben abastament de la seva existència.

Potser no son molts els temes no resolts que es venen arrossegant ja fa algunes legislatures, però alguns d'ells son molt problemàtics, tan, que sota el meu punt de vista  son els que provoquen trencaments de govern, emmascarats amb el nom de pèrdua de confiança.  

Sota el meu punt de vista els temes enquistats que poden ser de més mal portar son dos: un, el Pla General sobre el municipi de Cubelles i l’altre la catalogació de llocs de treball de les persones que tenen nòmina del Ajuntament.

Personalment aquests dos temes son els més espinosos per els polítics del nostre municipi, atès que fan de mal tancar, i no perquè siguin impossibles, si no més aviat per mirar de treure rendiment polític i personal de tots dos.

El més fàcil es aprovar el Pla General ja que tan sols s’ha de complir amb la llei de incompatibilitats, que marca que els regidors no poden votar fins el tercer grau de parentesc si aquests son propietaris de terrenys. Actualment crec que tan sols en queda un de regidor amb aquesta incompatibilitat, per tan, aquesta legislatura pot ser possible la seva aprovació. Però la pregunta del milió es: estaran d’acord els nous regidors sortits d’aquestes últimes eleccions municipals del redactat que es va fer fa vuit anys?

Per finalitzar ens queda el més pal·liagut de tots els temes, la catalogació de llocs de treball dels treballadors del Ajuntament de Cubelles, en principi, tutelat per la Diputació amb la supervisió del govern del nostre Ajuntament. Ai els treballadors! Qui li posa la campaneta al gat sense que sigui esgarrapat?

Crec que aquest es el problema més antic que te el nostre consistori cubellenc sense resoldre, no posaré dades ni noms, ni res que pugui ferir sensibilitats, però si que diré que sempre han tingut algun regidor que els hi ha fet costat en fets tan evidents que l’únic que s’ha aconseguit és el trencament de tots els col·lectius que hi ha dintre dels diferents departaments.

No se si el regidor responsable de la seva àrea actua així perquè no es vegi afectada la seva gestió de la seva àrea, però el cert es que no ajuda gens ni mica a que es faci la catalogació si aquest donar esperances en aquells que creuen que poden tenir una titularitat sense tenir ni els coneixements, ni haver-se presentat per tenir el lloc que tenen i/o aspiren.

Es cert que en l’Ajuntament de Cubelles, igual que altres de població similar es troben persones que en el seu dia varen entrar per ordre del Alcalde, i que desprès del temps alguns encara no s’han reciclat, o be hi ha qui encara pensa que estem al segle passat i pensen que poden fer i desfer a la seva voluntat, i no aquella que marca les regles de joc per accedir a una plaça pública.

Es evident que per el que es va poder deduir en el trencament del primer govern de la legislatura passada era un tema que venia dels augments de sous dels comandaments dels diferents departaments de l’Ajuntament, un altre motiu més que costa d’entendre en els temps de crisis que estem vivint. Accions com aquesta només poden ser per voluntat política i així tapa boques. Error afegit a la catalogació, premiar als comandaments per que controlin les bases, i tot per no prendre la decisió correcta.

Tinc una anècdota al respecte que pot il·lustrar molt el que vull explicar: Nou mesos de govern ICb+PSC+CIU. Regidor del PSC, responsable d’obres i serveis, proposta per la legislatura, external·litzar els serveis de l’Ajuntament, no varen passar ni dos dies que la responsable de la neteja d’edificis, la única persona que era funcionaria, va venir al despatx a comunicar-me que si external·litzava els serveis de neteja l’endemà tenia una vaga per tots els treballadors.

Be! No puc negar que la funcionaria defensava els seus drets, ningú ho pot discutir però crec que també és una pressió que la persona exerceix en el propi regidor responsable de l’àrea, per aconseguir el seu objectiu personal.

Qui pot assegurar que ara no passa encara una cosa similar de persones que tenen fil directa amb el polític i aquest actua al marge del que pretendria la catalogació dels llocs de treball? Qui pot afirmar si no hi ha pressions dintre dels propis col·lectius de treballadors que defensin la catalogació, i altres per poder salvar el seu lloc el qual segur que no tindria que estar defensant el seu propi i no els del col·lectiu?

No per inventar-se noves fórmules o nous sindicats els llocs que son ocupats estan ja catalogats, però qui dia passa anys empeny, i es millor tenir un lloc de treball durant quatre anys en un Ajuntament, que no tenir un contracte temporal de dies o com a molt mesos. Oi senyors?.   

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!