Rehabilitació de la Casa de la Vila de Ribes

El PSC deixa Ribes sense Saló de Sessions

L'any 2014 el Govern de CiU-ViA i UM9 va aprovar un projecte de rehabilitació de la Casa de la Vila de Ribes que incloïa ampliar i dignificar el Saló de Sessions. Cal tenir present que es tracta d'un Saló de Sessions amb gran valor històric i simbòlic ja que s'hi han fet els plens des de l'any 1893 sense interrupció. El projecte es va aprovar per Junta de Govern, se'n va fer exposició pública a les biblioteques de Ribes i les Roquetes i no va rebre cap al·legació en contra. Era un plantejament respectuós amb les característiques arquitectòniques de la Sala i amb el mobiliari i permetia ampliar-ne l'aforament.

En el darrer Ple, el govern del PSC ha portat a aprovació una moció en què es descarta aquesta proposta, es deixa la sala de plens tal com està i es traslladen els plens a una sala funcional. Aquesta proposta, netament ofensiva per a la ciutadania del nucli de Ribes, que sempre ha vist els representants democràtics al Saló de Sessions, utilitza un llenguatge demagògic ("enderroc de parets"). Fixem-nos que amb l'excusa de preservar, el que fa el PSC és que Roquetes tingui una sala de Plens i a Ribes els plens es facin en una sala funcional. Però no tan sols això, Ribes tindrà la sala de plens històrica, la que hem vist tota la vida, tancada. No saben ben bé a quins usos es destinarà, més enllà d’ensenyar-la als nens de les escoles i als turistes. El PSC repetirà el mateix que ha fet amb El Local o el Teatre de les Roquetes, tancar-lo per pensar que en farem, amb el resultat final que tots coneixem. 

A més, la moció incloïa falsedats ja que es deia que s'havia parlat amb tots els grups, cosa que no és certa. En van parlar unilateralment i de forma parcial amb versions diverses, fet que tira per terra qualsevol argument de consens. En el transcurs del ple municipal de dimarts, la majoria dels grups municipals van proposar a l’alcaldessa que retirés la moció per poder buscar una solució consensuada. La Sra. Garrido s’hi va negar. Tot plegat s’ha tirat endavant amb la complicitat dels tres regidors de Fem Poble, decidits actuar com a crossa del Govern del PSC.

Tot i l'oposició de CiU-ViA, UM9-CUP i ERC, la proposta s'ha aprovat. Creiem que el PSC, amb Abigail Garrido al capdavant, ha dibuixat ja la seva estratègia envers el nucli de Ribes i la tendenciositat i parcialitat amb què governaran.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!