Un aliment excel.lent

Els cacauets, un llegum amb alt contingut en proteïnes

El Tot Granollers / AMIC 27-03-2016 9:14 Lectures 3862

Arxivat a:

Els cacauets, un llegum amb alt contingut en proteïnes. Glosario Técnico Multimed

Els cacauets, un llegum amb alt contingut en proteïnes. Glosario Técnico Multimed

Família de les llegums, el cacauet és un aliment nutritiu, molt ric en proteïnes, àcid fòlic i vitamina B3. Però també és un aliment molt calòric. Es calcula que una ració de 60 grams, l’aportació en calories és de 342.

Pel que fa a les proteïnes, per ració de cacauets, l’aportació és de 8 grams. Cal tenir en compte que les necessitats diàries de proteïnes en els adults se situa entre els 40 i els 60 grams.

Es calcula que 60 grams de cacauets aporten el 26% de les necessitats diàries de vitamina E, el 25% de les de vitamina B3, el 25% de vitamina B1 i el 15% de les necessitats de magnesi.

La vitamina E és un poderós antioxidant que neutralitza els radicals lliures, responsables de l’envelliment cel·lular.

En relació amb els minerals, magnesi i petites quantitats de sofre. El sofre és un mineral que resulta beneficiós per a la salut, en ser un desinfectant de les vies respiratòries.

El creixement dels cacauets és curiós, ja que creix sent una flor que, pel pes, cau al sòl i queda enterrada. És en aquest moment quan es comença a formar el cacauet pròpiament dit. El resultat és un aliment de closca marronosa clara, que inclou entre dues i tres llavors. Els cacauets es poden menjars crus o bé torrats.

Elaborats, poden donar com a resultat oli, farina o mantega de cacauet, entre d’altres, a la vegada que són utilitzats en l’elaboració de pastissos i de galetes.


Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No