Hortalisses

El bròquil, un aliment 10

Té importants propietats anticancerígenes i ajuda a desintoxicar l’organisme purificant així la sang i la pell

AMIC 30-12-2016 8:35 Lectures 5023

Arxivat a:

El bròquil, un aliment 10. AMIC

El bròquil, un aliment 10. AMIC

El bròquil és una de les hortalisses més consumides arreu del món i, tot i que té els seus detractors (especialment els més petits), es tracta d’un aliment d’allò més saludable. De fet, els beneficis que aporta el bròquil al nostre organisme són molts i, per conservar tots els nutrients i vitamines que conté la millor manera de menjar-se’l és cuinat al vapor o bé cru.

Aquesta hortalissa té importants propietats anticancerígenes i a l’hora ajuda a desintoxicar l’organisme gràcies a la seva propietat antioxidant que elimina toxines, radicals lliures i l’àcid úric, purificant així la sang i la pell. Tot això es tradueix en un aliment ideal per protegir el cor i prevenir malalties cardiovasculars i hipertensió arterial, així com millorar l’aspecte de la pell aportant més col·lagen.

La llista de beneficis del bròquil no acaba aquí: també contribueix a un millor funcionament i a un enfortiment del sistema immunològic, protegeix els ossos i, gràcies al seu contingut en ferro, prevé l’anèmia. A banda d’això, nutrients com la zeaxantina i el beta-carotè, juntament la vitamina A, fan que sigui un important protector de la salut ocular i protegeix de malalties degeneratives relacionades amb els ulls, com les cataractes.

Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No