Referèndum

Carta oberta de 4 d'ex-alcalde socialistes del Penedès a Miquel Iceta

Des de la consideració, el respecte i la ideologia que ens és comuna, et demanem que el PSC no doni suport intel.lectual ni polític a la prohibició del referèndum de l’1 d’octubre, i a les restriccions de les llibertats públiques que comporta

Sixte Moral/ Jordi Serra/ Àlexandre Jover/ Ramon Creixell 25-09-2017 9:53 Lectures 8534
Sixte Moral, Àlexandre Jover, Ramon Creixell i Jordi Serra. EIX

Sixte Moral, Àlexandre Jover, Ramon Creixell i Jordi Serra. EIX

Benvolgut Primer Secretari del PSC,

Els sotasignats i les sotasignades hem sigut alcaldes socialistes de les nostres viles i ciutats. No deixarem mai les nostres conviccions socialistes malgrat que ja no estem a la primera línea política ni pertanyem ja al PSC, partit al que vàrem fer donació, al servei de Catalunya, de molts anys de la nostra vida. Som socialistes avui com ja n’érem en els moments de la conquesta i la consolidació de les llibertats civils i polítiques inherents a la democràcia; de la incorporació del país a Europa, i de la fonamentació, des del municipalisme, d’una Catalunya orientada al progrés en pau, llibertat, igualtat i respecte als drets humans.

Des de la nostra posició sobiranista que ens diferencia, professem consideració sincera al PSC i molt respecte als vostres alcaldes i alcaldesses: no és debades que compartim amb vosaltres una part no pas petita de les nostres conviccions polítiques.

Per això, des de la consideració, el respecte i la ideologia que –si més no en bona part- ens és comuna, et demanem que el PSC, essent com és el principal partit socialista de Catalunya  no doni suport intel.lectual ni polític a la prohibició del referèndum de l’1 d’octubre, i a les restriccions de les llibertats públiques que comporta; que no involucri l’ideari socialista en la persecució policial i judicial de parlamentaris, governants, activistes, professionals i mitjans de comunicació que l’impulsen o el recolzen en el context d’un moviment ciutadà massiu, pacífic i democràtic.

Et demanem com a Primer Secretari que n’ets en aquests moments històrics, que el PSC no recolzi, ni per activa ni per passiva, els procediments administratius i judicials que poden desembocar en penes de presó, inhabilitació, sancions econòmiques o confiscació de béns per als partidaris d’una causa que –encara que no compartiu- és plenament congruent amb els Drets Humans, com n’és, sense dubte, el promoure la determinació per mitjans democràtics de la voluntat ciutadana respecte la pertinença a Espanya o, alternativament, el veïnatge amb Espanya. Causa que, d’altra banda, havia format part explícitament dels objectius polítics del PSC.

Et demanem, finalment, que –com condemnem nosaltres públicament qualsevol reprovable pressió que rebin als alcaldes i alcaldesses del PSC- el partit que encapçales condemni sense atenuants la laminació de les llibertats civils i polítiques que perpetren els poders de l’Estat en la repressió envers els organitzadors i col.laboradors voluntaris del referèndum de l’1 d’octubre. Et demanem que mantingueu l’ideari socialista català ben lluny de capteniments que poden merèixer el judici negatiu dels tribunals internacionals i de drets humans, i que el poseu, sisplau, a resguard de la reprovació de la Història.

Una salutació fraternal. 

Alt Penedès-Garraf, 25 de setembre de 2017

Sixte Moral, ex-alcalde de Vilanova i la Geltrú
Jordi Serra, ex -alcalde de Sitges
Àlexandre Jover, ex-alcalde de Sant Llorenç d’Hortons
Ramon Creixell, ex-alcalde de Sant Quintí de Mediona

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres