Promoció local

La placa del Centeneri de la Fil·loxera i el Cava

El govern de Sant Sadurní decideix esborrar de la memòria col·lectiva la millor promoció del municipi: el centenari de la Fil·loxera i el Cava

Una decisió presa per unanimitat en un plenari democràtic, i secundada per la Comissió Organitzadora del Centenari, és esmenada ara per ERC, PDeCAT, la CUP i ICV-EUA

PSC Sant Sadurní 10-01-2018 21:00 Lectures 3002
La placa del Centeneri de la Fil·loxera i el Cava. EIX

La placa del Centeneri de la Fil·loxera i el Cava. EIX

El passat 22 de desembre, el Plenari de Sant Sadurní d’Anoia va decidir retirar la placa commemorativa del Centenari de la Fil·loxera i el Cava que lluïa, des de l’any 1987, a la façana de l’Ajuntament de la vila.

Arrancar, de la façana de la Casa de la Vila, la placa commemorativa d’un dels actes més rellevants de la campanya del Centenari de la Fil·loxera i el Cava, el 1987, -la millor promoció de Sant Sadurní d’Anoia, com a Capital del Cava que s’hagi aconseguit mai fins ara-  és, simplement, un despropòsit. Una rebequeria política d’allò més infantil.

El Cap de l’Estat va sumar-se als actes del Centenari perquè Sant Sadurní d’Anoia i el seu Ajuntament s’ho van guanyar! I la transcendència de la visita reial, en particular, i la de la campanya del Centenari, en general, és un fet objectiu que mereix el reconeixement i l’aplaudiment de tota persona sensata.

Arrancar la placa commemorativa de la visita reial..., a la majoria antimonàrquica del consistori municipal la fa més republicana? Més progressista? Més valenta? Els apropa més a la independència de Catalunya? Això fa que la Institució de l’Ajuntament tingui en compte a totes les convilatanes i convilatans? Això respecta la memòria històrica de la nostra comunitat municipal?

L’any 1979 el govern municipal de Sant Sadurní d’Anoia va proposar, i el Ple ho va assumir per unanimitat, de substituir el “monumento a los caídos”, al carrer Fontanilles, de claríssima invocació franquista als morts d’un dels bàndols, per un monument dedicat a TOTS els morts per la guerra civil de 1936-1939 fossin del cantó que fos, ubicat al cementiri on es troba.

Ara es veu que una de les accions més oportunes de la gran promoció del cava i de la vila –va ser el que ara se’n diu un trending topic (la notícia més difosa aquell dia pels mitjans de comunicació)- del Centenari de la Fil·loxera i el Cava, no mereix memòria. I no mereix memòria per la simple raó que uns antimonàrquics, amb majoria al consistori,  no accepten el fet. O millor dit: “volen esborrar-lo de la memòria de la Vila”.

Caram, quina intel·ligència i percepció més preclares de la història!


Comissió Executiva de l’agrupació del PSC, de Sant Sadurní d’Anoia

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No