Eleccions municipals

Un projecte per al Vendrell

Montserrat Sendra 03-10-2018 10:55 Lectures 610
Montserrat Sendra. Eix

Montserrat Sendra. Eix

La nostra vila es troba avui en una situació d’impàs. L’anunci de la retirada de l’actual alcalde al final de la legislatura, així com l’actual composició del consistori (amb una alta fragmentació d’opcions polítiques: 4 regidors del PSC, 3 de CiU, 3 de Plataforma per Catalunya, 3 de Ciutadans, 2 d’ERC, 2 de Sí Se Puede, 2 de Som Poble i 2 del PP) fan que la governabilitat del municipi sigui complicada i que el dia a dia de l’Ajuntament provoqui un desànim generalitzat entre els vendrellencs. Anys i anys de continuïtat entre els alcaldes de la vila i l’habitual discrepància política han anat generant un clima de cansament en la població, que ha anat veient com el govern municipal s’ha allunyat progressivament dels ciutadans. Ens falten lideratges i ens falta un projecte que il·lusioni: saber on volem anar i què volem fer.

Necessitem un projecte per al Vendrell, un projecte fort i pensat sobre com ha d’encarar el futur la nostra vila. Un projecte que faci una anàlisi adequada de la situació actual, exposi clarament les polítiques públiques necessàries per capgirar la situació i planifiqui quin model de poble volem construir. La tasca a fer és ingent i segurament el diagnòstic inicial seria fàcilment compartible: augmentar la seguretat ciutadana, lluitar contra l’atur crònic, dinamitzar el comerç, revitalitzar el centre històric, reconnectar amb els barris marítims i totes les urbanitzacions, augmentar la cohesió social, fomentar l’ús de la llengua catalana, millorar els serveis assistencials, incrementar la neteja, potenciar la mobilitat intraurbana i interurbana amb transport públic... i tot això amb un deute de 53 milions d’euros que complica qualsevol tipus d’iniciativa que es vulgui fer.

S’acosten les eleccions municipals (que seran el 25 de maig de 2019) i es preveu que la situació esdevingui encara aritmèticament més complicada. La presentació d’una candidatura unitària dels partits favorables a la independència podria, però, suposar un canvi en aquest panorama. En altres moments, la unitat no tindria cap mena de sentit; actualment, però, sabem que una llista unitària facilitaria la governabilitat del municipi, a més d’assegurar-se la victòria a les eleccions. I no es tracta només de voler guanyar, es tracta de voler governar. No es tracta d’aconseguir el poder, sinó d’aconseguir l’oportunitat per aplicar les mesures que es creguin necessàries per retornar la vila a la posició que li correspon dins del mapa de ciutats de Catalunya.

Una llista conjunta és també una manera de defensar els nostres valors. Més enllà de les diferents sensibilitats i trajectòries històriques, el consens sobre la defensa de la democràcia, els drets civils i les institucions catalanes, així com la necessitat d’un canvi en l’estil de fer política (amb més participació dels ciutadans i amb més transparència) serien els valors fonamentals d’aquesta llista, a més de recollir el bagatge dels partits que la conformin. Tenim aquests principis i volem defensar-los des del nostre Ajuntament.

És més gran el futur que ens uneix que el passat que ens separa. Tant el poble com el país viuen certs moments de desànim. Recuperar la il·lusió i el rumb és a les nostres mans: Tot està per fer i tot és possible, però cal arremangar-se i posar-se a fer-ho.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

A un mes de la cita amb les urnes, volem saber quina és la teva intenció de vot

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 28 de abril del 2019?

PP
PSOE
Podemos
Ciutadans
ERC
PDeCat
PNV
Altres