Eleccions municipals

És l’hora de la carta als reis dels propers quatre anys

Miquel Casellas 06-05-2019 16:04 Lectures 826

Fa dies que estem escoltant per terra, mar i aire multitud de promeses de tot tipus de part de totes les formacions polítiques que es presenten a les properes eleccions. Abans d’arribar a les que interessen que són les locals ja vàrem superar una mena d’assaig general amb les legislatives espanyoles on els candidats de la comarca han quedat fora del govern de Madrid. El resultat dels comicis fins avui era una versió ampliada del bipartidisme, però ara per ara les coses han canviat i el pal central és el 155 i a partir d’aquí els partits s’ha de posicionar o seguir vivint amb el dubte existencial fins que s’ha de buscar un costat o l’altre perquè no hi ha més sortida. El bipartidisme que hem viscut en aquest país fins fa quatre dies garantien una mínima seguretat, però després que Pedro Sánchez guanyés les generals només per minoria i amb un ampli ventall de possibilitats pot passar de tot.

Pel que fa al Vendrell tots els partits ens mostren la seva carta de reis per a les properes eleccions. Aquesta és un producte concentrat de les diferents mocions i propostes de resolució que al llarg dels diferents plenaris es van desgranant durant tota la legislatura i que la majoria acaben en l’arxiu de correu enviat. Hem de tenir en compte que el Vendrell fins el 2022 està dins un pla d’ajust que va començar al 2012 quan l’endeutament municipal duplicava el pressupost anual del consistori. Van ser moments difícils que en els darrers anys hem pagat entre tots perquè les inversions han estat més que testimonials i impostos com l’IBI, en un petit exemple, ha pujat aquest any sobre un 3% per una revisió autoritzada des de l’actual equip de govern.

Tothom parla d’invertir diners i fer coses aquí, allà i més enllà, però ningú diu d’on traurà els diners per fer realitat els seus cants de sirena.
És molt fàcil prometre mil històries en tots els llocs, però només ens queda veure que s’ha fet en els darrers anys en aquest aspecte i algunes de les formacions que prometen porten més de 40 anys remenant les cireres al consistori.

Curiosament i si la cosa no s’espatlla podem trobarem fins a 13 llistes constituïdes per 21 persones sense suplents per posar ordre i concert a tot plegat. Tot un record, en la precedent es varen presentar 10 i només una es va quedar fora del consistori, de la resta, la majoria en tenia 4 i la més petita 2. Això va crear una situació difícil que en el darrer moment va poder resoldre amb un govern  amb carteres amb minoria, però que alguns partits com el PP i PxC han donat suport quan la cosa ha estat necessària i fins i tot en el darrer moment s’han anat aprovat els pressupostos que és el motor del consistori. Tot i que les ordenances han estat congelades en els darrers anys per no quedar sobre la taula per manca de suport perquè ningú es vol mullar quan tocar fer pagar més el contribuent. En la llista de promeses tothom vol fer coses, però no se sap amb quins diners. A part hem tingut Europa i altres aventures com els Jocs del Mediterrani que han aportat diners a aquesta legislatura amb més o menys encert, però que a grans trets sembla que d’una manera o altra ens hem beneficiat. No crec que aquestes 273 candidats que figuren en les 13 llistes  que es presenten ho facin només  pel voltant dels 1.000 euros mensuals si toca a l’oposició o entre els 2.000 i 3.0000 i escaig euros a banda del que puguin cobrar en altres administracions com el Consell Comarcal o la Diputació. Deixant a banda el que puguin obtenir de la seva feina habitual A veure què hi diuen els votants. Hem de tenir en compte també el nivell dels nostres polítics per arribar a pactes coherents amb un programa i seguir escoltant a la gent com sembla que fan aquestes dies i no passar dels administrats fins a les properes municipals.

Què t'anava a dir

Miquel Casellas

Miquel Casellas

Un garbell de les petites llavors que et trobes pel camí de la vida

http://www.miquelcasellas.blogspot.com.es/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré