Eleccions municipals

El Sant Sadurní que TOTS volem

Arantxa Fernández 13-05-2019 17:15 Lectures 1183
Arantxa Fernández, cap de llista de la CUP de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Arantxa Fernández, cap de llista de la CUP de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

El projecte de crear un model de poble comprèn moltes vessants. Aconseguir que funcioni dependrà de si a l’hora de construir-lo hi intervenen totes les parts. Sovint definim un municipi per algun edifici emblemàtic, ser la capital d’una comarca o algun producte gastronòmic... Però no podem oblidar que l’element més important dels seus fonaments és la ciutadania.

La personalitat i el caràcter d’una vila la fa la seva gent. És per aquest motiu que cal trobar espais on totes les veus hi puguin dir la seva. Només així s’aconseguirà construir un projecte sòlid, respectuós, divers i que respongui a tot el conjunt. Tot i que pugui semblar senzilla, aquesta fórmula sovint no s’aplica, i el resultat acaba sent un model que només satisfà a una part. A vegades, el model s’emmiralla en grans projectes impossibles de mantenir, o en iniciatives que tan sols afavoreixen a una petita part, deixant sense resposta a la majoria... Sovint el que més afavoreix a aquesta manera de fer, és la desconnexió entre la ciutadania i l’equip que cada 4 anys governa l’Ajuntament.

A Sant Sadurní tenim exemples d’aquests casos. A dia d’avui no tenim cap espai on puguem desenvolupar activitats culturals, però invertim més de 300.000€ en mantenir un edifici com La Fassina al que no l’hi estem traient tot el suc. Tenim una zona esportiva resultat de diverses intervencions que no acaben de cobrir les necessitats d’aquells qui les fan servir, o serveis públics que es gestionen des de l’àmbit privat i que s’allunyen de les necessitats de la població. És així com volem construir el Sant Sadurní del futur?

Robert Owen deia: “Sense coherència no hi ha cap força moral”. Per a construir i fer créixer Sant Sadurní hem de ser-hi tots els actors que en formen part. El teixit associatiu, cultural, social... Cada peça de l’engranatge és vital per a que funcioni i continuem avançant cap a un municipi millor. Construir un municipi no és només gestionar la institució. L’Ajuntament és una més d’aquestes peces que cal que col·labori i treballi amb totes les altres per a que el mecanisme local funcioni sense problemes.

Escoltar i fer-se’n ressò. Recollir veus i plantejar camins. Unir-se al treball col·lectiu. Aquesta és l’objectiu.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No