Pacte de govern

Tenim una altra oportunitat, a veure què en fem

L’any 2015 vaig escriure un article al Diari de Vilanova que es titulava “Tenim una oportunitat, a veure què en fem”. Hi explicava el meu punt de vista sobre la conveniència de facilitar un canvi d’aires a l’ajuntament de Vilanova. Socialistes i Convergents s’havien anat alternant al govern municipal, i per tant eren responsables únics del present que vivíem, un present que entenia calia canviar. Però no va ser així, Convergència i Unió va tornar a obtenir la alcaldia, i fent parella amb Socialistes van tenir el govern municipal tres anys.

L’estiu de 2017, al Parc de Sant Joan, vaig ser present a un acte on ERC, CUP i Som VnG van presentar els seus plantejaments en relació al govern municipal. Sentint-los vaig tornar a creure en allò de la oportunitat, però tampoc. Quan Convergència va trencar el pacte de govern amb els Socialistes hi tornava a haver una possibilitat de cercar un govern alternatiu al dels convergents. El darrer any, mes més mes menys, la parella es va formar amb Esquerra Republicana de Catalunya.

Ara, 2019, hauria de tornar a escriure un article semblant. Més enllà de la victòria socialista a les darreres eleccions, crec que hi ha una alternativa real, tangible, de posar en pràctica una filosofia de govern diferent, que permetria que grups que han estat a l’oposició posessin en pràctica les seves propostes. No es tracta de fer una pinça sanitària al Psc, es tracta d’airejar els plantejaments de govern obrint-los a altres tendències que tenen tota la legitimitat democràtica per aspirar a posar en pràctica les seves propostes, aquelles propostes que comparteixen i volen veure en funcionament.

No parlo del meu punt de vista, el tinc definit i clar, i si l’hagués de defensar ho faria amb molta més vehemència. Parlo de la necessitat social de no tornar a uns partits sense majoria absoluta per no sortir-se del bipartidisme habitual a Vilanova.

El títol deixa ja clara la meva posició, sí, sóc partidari que ERC, CUP i Som VnG puguin governar, però si ara escric aquestes ratlles no és per defensar el meu criteri, és perquè crec sincerament que Vilanova necessita aquesta oportunitat, que pot ser positiu per la ciutat estrenar un altre funcionament, un altre criteri polític i social que doni un nou aire a la ciutat. I a molts ciutadans

Que puc estar equivocat? Sí, no en dubto, com tampoc en deu poder estar segur del seu criteri qualsevol altre que opti per un govern de la força més votada, encara que estigui en minoria al Ple municipal.

Després d’haver sentit les propostes del diferents partits, no sé entendre què dificulta la formació d’aquest govern alternatiu. A qui li fa por la formació d’aquest govern? Quins interessos la sustenten?

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!