Vegueria Penedès

Desenvolupar la Vegueria, garantia pel paisatge

Jordi Cuyàs i Soler 27-06-2019 16:18 Lectures 1161

A l’hora de les Conclusions del 7é Congrés d’ Art i Paisatge Vitivinícola del Penedès hi va haver unanimitat compartida amb els representants de l’ Administració Catalana, en que calia desenvolupar la Vegueria Penedès per assegurar un paisatge i un territori que respongués a les expectatives que es tenen sobre com hem de tractar el paisatge per que ens hi reconeguem, sigui agradable i ajudi al desenvolupament, començant per avançar en els treballs del Pla Territorial. Un Pla en que la gent del territori hi vol participar sobretot incidint en els aspectes claus: ha de ser un territori en el que s’hi puguin desenvolupar el conjunt d’activitats econòmiques, però en el que en l’ espai de la vinya, la principal activitat no ha de ser la logística sinó l’ agroalimentària. I amb un consens total en que no cal que hi passin més autovies, posant l’ accent en el futur del sistema de trens a Catalunya, activant l’ eix transversal ferroviari que alliberaria mercaderies a la plana central i donaria servei a l’ Anoia.

I el primer òrgan que es va posar sobre la taula per desenvolupar la Vegueria va ser la Comissió d’ Urbanisme del Penedès, que hauria de fer la feina de validar i orientar el tractament urbanístic al territori amb uns criteris comuns. Actualment l’ Alt Penedès i el Garraf tramiten els criteris urbanístics a Barcelona, el Baix Penedès a Tarragona i l’ Anoia a la Catalunya Central. Aquest va ser l’ exemple més clar, però en van seguir d’ altres, com l’ Autoritat del Transport del Penedès, que ja existeix en altres zones i que hauria de vetllar per fomentar el transport públic intern de tot el Penedès. Tant sols amb aquests tipus d’ instruments, junt amb objectius clars, es podrà garantir un desplegament territorial que garanteixi un paisatge de qualitat.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré