Ensenyament

Fora caputxes!

Jordi Larregola 31-10-2019 18:31 Lectures 1658
ACN / Estefania Escolà

ACN / Estefania Escolà

Tinc males experiències amb els objectes que et tapen la cara. Potser a vosaltres no us passa però a mi una senzilla màscara de carnestoltes ja em neguiteja perquè no hi ha manera que els foradets dels ulls coincideixin amb la posició dels globus oculars, sempre quedo borni o mig encegat dels dos ulls, les parpelles s’entrebanquen amb el cartronet i acabes ridículament vençut, desesperat per una joguina malèfica. No parlem ja de caputxes o passamuntanyes, útils només per a travesses amb neu i vent perquè, de tota manera, tampoc t’hi veus enmig del torb.

Serà per aquesta aversió adquirida que em sembla molt estrany veure universitaris encaputxats. Per què us tapeu la cara? No us hi veieu! Si la protesta la considereu justa, per què us n’amagueu? Si els rectors us faciliten les avaluacions i us fan un vestit a mida, per què us disfresseu de revolucionaris?

En general, el món educatiu tracta sobre com treure’s del davant tot allò que t’impedeix veure-hi clar. La universitat hauria de ser una destructora de prejudicis, una màquina de racionalitat, de crítica i també de propostes, de risc intel·lectual. Malament complirà la seva funció si no som capaços d’actuar a cara descoberta, de plantejar qualsevol crítica des del diàleg, des de la reflexió, l’argumentació i el respecte als altres.

Potser sense la caputxa que porteu posada, veuríeu que us manifesteu en favor dels qui us han imposat les taxes universitàries més cares d’Espanya i els ajuts a programes de doctorat més esquifits. Potser us adonaríeu que la vostra protesta va a favor dels qui van retallar -amputació traumàtica- fa deu anys el pressupost en universitats, que l’Autònoma ja retalla fins i tot les hores del personal de neteja perquè no té recursos ni per a ells, ni per a grups d’investigació, ni per a les goteres i el manteniment -partida en la qual necessiten vuit milions d’euros i en reben dos. Potser se us faria clar que la vostra protesta, tan dolçament imbuïda de justícia social, es fa en suport als governants que imposen i mantenen les retallades socials més bèsties d’Espanya i de les més bèsties d’Europa. De debò? La vostra acció és per defensar els qui us precaritzen?

Pols de guix

Jordi Larrégola

Jordi Larrégola

El món vist amb ulleres de mestre

http://polsdeguix.wordpress.com/

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No