Carnaval 2020

Sobre l'eradicació de la música masclista a les rues de Carnaval

La Ruda 10-02-2020 9:56 Lectures 1490

Des de l’Assemblea Feminista La Ruda volem felicitar la tasca que estan duent a terme els ajuntaments de Castellví de la Marca i Santa Margarida i els Monjos en relació a la rua de Carnaval que es durà a terme el mes de febrer. Ambdós han decidit vetar les cançons amb contingut masclista a la rua del seu poble, contribuint així a seguir combatent la violència patriarcal en tots els espais.

És per això que des de La Ruda ho celebrem i exigim que sigui una mesura que tots els ajuntaments del Penedès vegin com a necessària i obligatòria. Vetar cançons amb contingut masclista no és censura o manca de llibertat d’expressió, sinó que és anar directament contra el masclisme i la cosificació de la dona en cançons on no som més que un objecte de gaudi. No es pot considerar un tema de llibertat d’expressió quan aquestes cançons promouen i normalitzen el masclisme i/o la violència masclista, la pederàstia i la cultura de la violació.

El feminisme sempre defensarà que qualsevol persona vagi vestida com vulgui, balli com vulgui i es senti completament lliure de fer el que vulgui dins els límits del respecte mutu i la coresponsabilitat; i això no és compatible amb l’existència i normalització de les lletres masclistes. Per alliberar-nos i fer del feminisme una lluita palpable cal que eradiquem el masclisme de tot arreu. Normalitzar l’opressió cap a la dona no hauria de ser benvingut ni al Penedès, ni enlloc.

Així doncs, que dos municipis hagin decidit dur a terme aquesta tasca és absolutament necessari i un altre pas més cap a la visibilització d’un gran problema social com és el masclisme. Confiem que cada any més ajuntaments vegin com n’és de bàsic que als nostres carrers no hi tingui cabuda el masclisme, ni ara ni mai. Volem unes festes lliures de masclisme i seguirem lluitant per aconseguir-ho.

Lamentem el foment al masclisme per part de l'Ajuntament de Vilafranca i la consideració que vetar música masclista i que fomenta la violació i pederàstia a la rua de la vila seria "inquisitori".

La Ruda · Assemblea Feminista del Penedès

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No