Política

Junts pel Penedès demana el compromís de Vicepresidència amb el Penedès

Roda de premsa de Junts per Catalunya del Penedès. Eix

Roda de premsa de Junts per Catalunya del Penedès. Eix

D’aquí poc més de dues setmanes farà 3 anys que el Parlament de Catalunya va reconèixer l'Àmbit territorial del Penedès com la vuitena Vegueria de Catalunya.

Un fet històric que feia justícia als més de 10 anys de lluita i demandes del territori per reconèixer la nostra voluntat de ser al Penedès.

Som conscients que la Llei de Vegueries està al calaix de l'oblit, i esperem que ben aviat es pugui desbloquejar. Però el reconeixement com a Vegueria fa que el Govern tingui l'obligatorietat per llei, de desplegar les Delegacions de les Conselleries que cregui oportunes al territori veguerial.

Al Penedès portem tres anys esperant. Des del juny del 2018 que tenim Delegat del Govern, però des de Vicepresidència de Govern, Àrea responsable del desplegament, no s'ha fet cap acció per desplegar les delegacions, i creiem que això és un greuge, molt gran, amb tots i totes els penedesencs i les penedesenques.

Cada cop que hem sol·licitat el compromís de desplegar les delegacions hem rebut com a resposta l'excusa que no hi havien pressupostos. Una excusa, per cert, que no creiem que sigui suficient per justificar la manca del desplegament.

Per això demanem, ara que comencen a tramitar els pressupostos 2020, un compromís públic del Govern, i en especial del Vicepresident Pere Aragonès, del desplegament amb un calendari i una comissió territorial que acompanyi el seu desplegament, respectant la voluntat de repartir les diferents delegacions en cadascuna de les 4 capitals comarcal penedesenques. Compromís i voluntat defensada pel conjunt de la Vegueria.

Junts pel Penedès ha treballat el primer dia per tenir Vegueria, per tenir Delegat i per tenir delegacions. En l’acord de Govern del President Torra va ser una de les condicions que la formació Junts per Catalunya, va posar sobre la taula i es va complir. La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha impulsat el Pla Territorial Parcial del Penedès i molt recentment la Comissió d’Urbanisme del Penedès, compromisos que teníem amb el territori.

En declaracions del responsable de Junts al Penedès, Jaume Casañas: ”Ara cal que el Govern i sobretot el Vicepresident Pere Aragonès, acabin de complir amb el que marca la llei, i amb el compromís que tenen amb tots els penedesencs i no tractin el Penedès com un territori de segona, portem anys lluitant perquè el Penedès sigui el Penedès que tots i totes volem”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!