Coronavirus

La vacuna política és el consens

Christian Soriano Garcia. Eix

Christian Soriano Garcia. Eix

La Covid19 ha suposat un canvi radical a les nostres vides. No descobreixo res si dic que el nostre paradigma de societat i de relacions socials s'ha vist alterat per complet. La incertesa constant és ja quelcom amb el que, segurament, haurem d'aprendre a viure.

Les conseqüències socials, sanitàries i econòmiques són per tots conegudes. I vers això, les institucions i administracions del país hem de donar una resposta unitària i àmplia que ens permeti donar resposta als grans reptes que haurem d'afrontar com a societat.

Els Ajuntaments som i hem de seguir sent la pedra angular dels projectes que se'ns venen. Haurem de teixir consensos amplis, que aglutinin i representin a gran part dels ciutadans i ciutadanes del municipis. Necessitem reactivar els nostres comerços i ajudar als nostres treballadors, i fer-ho sense deixar ningú pel camí. Parlem d'una reactivació econòmica i social que ha de tornar a posar en marxa el nostre teixit productiu i turístic i que ho ha de fer abordant les necessitats dels nostres ciutadans.

Estem, segurament, davant el repte més important que la nostra generació haurà d'afrontar. I davant d'això només tenim una opció: sumar.

Des del govern, des de l'oposició, des de les nostres cases, des de les empreses, des dels sindicats ... sumar per construir entre totes i tots aquest gran pacte del qual ens hem de dotar per pal·liar els efectes econòmics devastadors d’aquesta crisi que alguns ja auguren.

I aquesta unitat de força no ha de ser un caprici, tampoc un esforç cosmètic de cara a la galeria. Aquesta unitat ha de ser l'eix sobre el qual giri tota acció política.

La ciutadania mai perdonarà a qui en aquesta delicada situació decideixi hissar banderes o verbalitzar eslògans partidistes. I no ho faran, i no ho farem, perquè la unitat que aquesta terrible situació ha forjat entre tots els ciutadans i ciutadanes no serà destruïda per aquells qui volen aprofitar el mal de tots per a treure redit de partit.

I es que la vacuna política és el consens. Abandonar les trinxeres de l'odi i començar a teixir aliances que permetin a les administracions afrontar amb més determinació i contundència els reptes que se'ns venen.

El Govern municipal del Vendrell segueix amb la mà estesa, i així ho farem fins el darrer dia. Perquè només amb consens i unitat serem capaços de dotar-nos d’una resposta forta, contundent i real que ens ajudi a seguir conservant i reforçar el nostre projecte de ciutat.

Entre acusacions, ens perdrem. Però junts, segur que guanyarem.

Christian Soriano Garcia
1r Tinent d’Alcalde - Ajuntament del Vendrell

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!