Lleure

Un estiu amb lleure per ser més lliures

Adrià Guevara i Figueras. Eix

Adrià Guevara i Figueras. Eix

La setmana passada vaig anar a fer el tancament de la formació que hem ofert a joves amb diversitat funcional perquè puguin fer de monitors de suport en diferents casals d’estiu de la ciutat. És un acte que em va fer molta il·lusió. Primer de tot, perquè la iniciativa em sembla preciosa i el súmmum de la inclusió. I segon, perquè implicava una cosa que fa uns mesos no teníem gens clar: que aquest any hi hauria activitats d’estiu a la ciutat. I és que quan vam començar a plantejar com afrontàvem el tema en ple confinament, els dubtes, les pors i les incerteses eren molt grans. Tots teníem clar que era imprescindible que aquest any hi poguessin haver activitats d’estiu. Més important que mai. Perquè després de mesos sense anar a l’escola era crucial que els infants de la ciutat i del país tinguessin la oportunitat de recuperar les interaccions socials amb els companys i companyes més enllà de la pantalla, i el contacte amb l’entorn i la natura, tot compartint les seves pors i angoixes. Però en aquells moments d’incertesa, on les directrius canviaven cada 2 dies, no sabíem si podríem fer-ho possible.

Avui que ja han començat totes les activitats d’estiu a Vilanova i la Geltrú—la majoria ja van fer-ho la setmana passada— vull agrair a tothom qui ho ha fet realitat. Sobretot les pròpies entitats i associacions que organitzen les activitats, que han tingut paciència amb les administracions, s’han compromès amb les mesures de salut i higiene, i han estat valentes per tirar-ho tot endavant quan aquest any la decisió fàcil hagués estat tancar la paradeta. Però també les famílies i els infants que han perdut la por i han fet l’aposta pel lleure.

Des de l’Ajuntament hem intentat posar totes les facilitats que hem pogut. Hem cedit més espais municipals que mai, fins i tot fent d’intermediaris amb administracions superiors per poder utilitzar equipaments mai utilitzats fins ara. I hem tirat endavant un programa de subvencions ambiciós, gairebé doblant la quantitat econòmica que hi dedicàvem altres anys i superant la barrera dels 100.000€, per tal de garantir que cap infant es quedés sense poder-hi participar. Beques destinades a cobrir el cost de l’activitat, al menjador i també a contractar monitoratge de suport per a infants amb diversitat funcional. Segurament durant el transcurs de tot aquest procés hem fet coses malament. I forces. Però les circumstàncies no eren gens senzilles.

Aquest serà un estiu diferent. Un estiu que —com el 2020— recordarem durant molt de temps. Però serà un estiu amb lleure!

Adrià Guevara i Figueras
Regidor d’infància i joventut de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!