Govern municipal

Fem memòria?

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

D’un temps ençà que assisteixo perplexa a les declaracions de determinats dirigents republicans d’esquerres envers els vuit anys de govern Lloveras, en unes manifestacions plenes de cinisme i hipocresia, que tenen com a únic objectiu l’autocomplaença. Més enllà de discursos buits de contingut, emparats en la crítica fàcil a tercers i en la nul·la capacitat d’assumir errors propis; cal bona gestió i, a dia d’avui, no he sabut veure cap de les millores promeses, com la neteja, en vista de que aquells que en criticaven l’actuació no fa tant s’han demostrat, ara, uns incompetents. Si fos una visitant esporàdica de la vila hauria de pensar que el model de ciutat existent és fruit de la improvisació, i no pas del temps i dels múltiples esforços de tanta i tanta gent que hem dedicat part de la nostra vida al servei públic.

Sento parlar d’una ciutat econòmicament dinàmica, i ho comparteixo, és llavors quan no puc evitar recordar qui va apostar per diversificar l’economia local, i no centrar-la en la construcció; una economia basada en el turisme familiar, en la indústria d’alt valor afegit, en el recolzament al petit comerç i a les empreses -amb exempcions fiscals, actualment inexistents. També potenciant fires i congressos, i amb una visió clara d’obertura al mar; amb inversions com la de Pendennis, la remodelació de la plaça del port o la retirada de la tanca del port pesquer.

Entre tant, llegeixo i sento també que les polítiques actuals van dirigides a posar les persones al centre i és aleshores quan em pregunto: quin nom té doncs el de no tancar ni un sol servei públic, enmig de la crisi econòmica més brutal que hem patit, amb un ajuntament a punt de fer fallida? Alhora que, no puc evitar recordar l’exitosa posada en marxa de l’Economat, com a mostra de que la col·laboració entre la iniciativa privada i les institucions pot revertir positivament en el ciutadà.

Si segueixo pensant en la feina feta podria afegir moltes coses; la remodelació d’espais com L’Esportiu la Piscina, les pistes d’atletisme o l’Espai Far. Assentant, al mateix temps, les bases d’una ciutat més sostenible, amb la creació de 3km de carril bici o la renaturalització de la Platja del Far.

És per això que, aixoplugar-se en les presumptes mancances d’altres per tapar les pròpies no és la nostra manera de fer política i, per tant, no puc tolerar que es menystingui l’obra de govern i la dedicació d’anys en favor de Vilanova i la Geltrú; amb una línia clara de creació llocs de feina de qualitat, tot dinamitzant l’economia, garantint uns bons serveis públics per a tothom i obrint la ciutat al mar, potenciant-ne els seus atractius. Nosaltres hem tingut i tenim un projecte clar de ciutat. Dir el contrari és demagògia, i fer creure a la gent que tot era un desastre fins la teva arribada, populisme. Arremanguem-nos, deixem-nos de tacticismes i posem Vilanova i la Geltrú per davant de tot.

Glòria Garcia, Presidenta del Partit Demòcrata Vilanova i la Geltrú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local