Plàstics

L'altra plaga de la pandèmia: el plàstic

L'altra plaga de la pandèmia: el plàstic. istock.com

L'altra plaga de la pandèmia: el plàstic. istock.com

A més de les dramàtiques conseqüències sanitàries, socials i econòmiques del coronavirus, la Covid-19 també ens ha obligat a deixar de banda accions positives que, en major o menor mesura, ja havíem interioritzat. És el cas dels plàstics, la utilització dels quals ha ressorgit.

L'ús insostenible de plàstics d'un sol ús ja era una amenaça abans de la pandèmia. I el ràpid augment en la utilització de productes plàstics per protegir-se del virus ha empitjorat la situació. Ho confirmen les dades: s'estima que cada mes s'empren al món uns 129.000 milions de mascaretes d'un sol ús i 65.000 milions de guants. Però aquest augment no s'ha produït només en l'àmbit sanitari, potser el més inevitable.

Alerta l'ONU que el distanciament social ha generat un devessall de productes enviats diàriament a les llars, embalats i embolicats en envasos: hem recorregut cada vegada més a les compres online i al menjar per portar. A això se suma que les monodosis i els coberts de plàstic han tornat a guanyar terreny en l'hostaleria.

El temor al fet que el virus pogués romandre en la superfície durant dies ha augmentat l'ús de plàstics d'un sol ús que molts ja havíem descartat, com a borses no reutilitzables –per fer la compra– o ampolles d'aigua.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!