Dia Internacional de la Dona

Les dones i l'esport

Dones i esport. Eix

Dones i esport. Eix

2021 i l'esport femení segueix sense ser visible, o suficientment visible. El món de l'esport encara està impregnat de masclisme. En aquestes darreres setmanes hem vist com un dels temes principals són les eleccions del Barça i oh sorpresa, entre els candidats cap dona. I el més curiós és que fins i tot, a ningú l'estranya. Com podríem arribar a pensar que la candidata, que la futura presidenta d'un dels clubs més importants del món, podria ser una dona? Un esport d'homes, fet per homes i on la dona no juga cap mena de paper rellevant. Realment alguna dona s'haurà presentat o ho haurà pensat?

L'esport femení està en absolut desavantatge amb el masculí. Tenim grans dones esportistes, però als grans mitjans de comunicació sembla que no els interessa. Potser perquè no tindrien quota de pantalla? L'esport no és cosa d'homes, ni de bon tros. Malgrat això quan pensem en grans esportistes sempre pensem en homes i no es fomenta ni es reconeix a les grans dones esportistes. Ja és hora que els mitjans de comunicació comencin a canviar i incorporin i fomentin els esports femenins i els hi donin la mateixa quota de temps. No juguem a la mateixa lliga!!!

Està clar que a tota la societat encara ens queda molta feina a fer i molt camí a recórrer.

Ens omplim la boca d'igualtat, però deixem de ser hipòcrites perquè fins i tot aquells que la proclamen, potser no s'ho creuen o ho diuen perquè queda bé de cara a la galeria.

Carles Martin, portaveu i regidor d’ERC Calafell

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!